Kaçak Yapıyı İhbar Eden Baba ve Oğluna Silahlı Saldırı

TAKİP ET

Başakşehir sanayi sitesinde esnaf olan Turgut Çakmak, kaçak bir yapıyı ihbar ettiği için oğluyla birlikte silahlı saldırıya uğradı.

İddiaya göre Başakşehir İkitelli Triko Dokumacıları Sanayi Sitesi'nde esnaflık yapanTurgut Çakmak site içinde yapılan kaçak yapıları ilgili kurumlara şikayet edince site yönetimi ve Turgut Çakmak arasında bir husumet başladı. Turgut Çakmak ile 22 yaşındaki oğlu Hüseyin Çakmak kiraya verdikleri dükkanın yapılması gereken ödemesini almak için bugün site yönetimi binasına gitti.

Baba ve oğlu binanın içinde olduğu sırada sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Kemal Doğuş ile tartışmaya başladılar. Giderek alevlenen tartışma neticesinde güvenlik görevlisi Kemal Doğuş yanında bulunan silahını çıkararak önce baba Turgut Çakmak'a bir el ateş etti. Mermi, Turgut Çakmak'a isabet etmeyince bu defa Hüseyin Çakmak'a ateş ederek yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken esnaf Turgut Çakmak, yaptığı açıklamada "Bu sitede kaçak inşaat yapılıyor. Burasının emlakçısının 7 yıldır emlak vergisi kaçırdığını site yönetimine, devlete şikayet ettim. Müfettiş geldi rapor tuttu. Yolsuzlukları ihbar ettiğim için defalarca beni öldürmek istediler. Oğlumu vuran güvenlik daha önce beni 3 defa silahla tehdit ettii" ifadelerini kullandı.

Yaralanan Hüseyin Çakmak, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, silahlı saldırıya karışan iki kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

turgut çakmak hüseyin çakmak başakşehir istanbul kaçak yapı ihbar husumet silahlı saldırı güvenlik görevlisi kemal doğuş ateş etti yaraladı gözaltı