Kaçak Yollarla Girdiği Ülkenin Seçilmiş Başkanına ve Kadınlarına Hakaret Eden Afgan'dan Zoraki Özür

TAKİP ET

Gazeteci olduğunu iddia ederek çektiği videolarda Türk kadınlarına ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan, özür diledi.

Sunatullah Saadat isimli Afgan, sosyal medya hesabından paylaştığı videolarda yabancı uyruklu vatandaşlar hakkında söylediği sözler sebebiyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, "Kim bu adam? Tanju Özcan, şerefsizin teki" demiş, ardından da Türk kadınları için, "Geceden gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kaçak yollarla Türkiye'ye gelen ancak kendi ülkesinde kadın bedenini yalnızca internetten açtığı videolarda görebildiği için Türkiye'de şaşkınlığa uğrayan Saadat, videosu sebebiyle tepki çekince geri adım attı.

Saadat, bugün Twitter'da gündem olan 'Sunatullah Saadat Tutuklansın' etiketini görünce özür dilediği yeni bir video yayımladı. Bir önceki gün 'şerefsiz' dediği Özcan'dan ve Türk kadınlarından özür dileyen Saadat, "Tüm Türk kadınlarından ve sayın Tanju Özcan'dan özür diliyorum" diyerek videonun montajlı olduğunu iddia etti.

Kendisini Belediye Başkanıyla Bir Tutuyor

Kaçak yollarla girdiği ülkede halkın oylamasıyla seçilmiş bir belediye başkanıyla kendisini bir tutan Saadat, "Ben Türkiye'de 1 sene yaşamışım ve Türkçe'yi de o kadar iyi bilmiyorum. Ben Tanju Özcan'ın haberini izledikten sonra çok duygulandım. Ben  bir gazeteciyim kendi halkımı savunmak istedim. Biliyorsunuz bir insan duygulanınca saçma sapan şeyler de konuşur.

Tanju bey halkın seçtiği bir adam, ondan da özür dilerim. Bütün Türk kadınlarından da özür dilerim ama kendiniz düşünün ben haklı olmasam da şimdi ben geldim Türk kadınlarına bir şey dedim bütün Türkiye ayağa kalktı. Nasıl bir belediye başkanı geliyor bütün Afganlara eğitimsiz, bilgisiz dilenci diye hitap ediyor. Onu da bir düşünün" gibi anlamsız ifadelerle savunma yaptı. 

gazeteci afgan sunatullah saadat türk kadını bolu belediye başkanı tanju özcan özür diledi