Kaçakları Aklamak İçin Ne Yapacaklarını Şaşırdılar: Kayıtsızlığı 'Suç Oranında Düşüş' Olarak Açıkladılar
Kaçakların işgalini aklama operasyonları devam ediyor.
Türkiye her geçen gün kaçak göçmen akınıyla biraz daha işgal edilirken işgal iş birlikçileri kaçak göçmenleri aklamak için elinden geleni yapıyor.
Koç Üniversitesi ve TÜSİAD iş birliği ile yayımlanan bir çalışmada kaçak göçmenlerin yaşadığı bölgelerde suç oranının düştüğü iddia edildi.
Çalışmada kaçak göçmenlerin suça karışmadığı iddiası ortaya atılırken "yüzde 10'luk bir mülteci nufusu yüzde 8'lik bir düşüşe neden oluyor" görüşü savunuldu.
Kaçakların suç oranındaki düşüklüğü daha önce AKP istibdadı da öne sürmüştü ancak düşüklüğün kaçakların kayıtsızlığı nedeniyle olduğu anlaşılmıştı.
Nitekim TÜSİAD'ın bir süredir kaçak göçmenlerin ucuz iş gücü olarak kullanılması için yasal düzenlemeler yapılması için uğraştığı belirtiliyor.