Kaçan Kurbanlık Koyunu Ararken Hayatını Kaybeden Onur Alp Eker Başıboş Köpeklerden Korktuğu İçin Yanlış Yöne Gitmiş

TAKİP ET

20 yaşında hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in dedesi Zühtü Erdoğan'ın açıklamaları içerisindeki başıboş köpek detayı dikkati çekti.

Zühtü Erdoğan, torunu Onur Alp Eker'in kaybolan kurbanlık koyunun peşinden giderek kaybolduğu gün bazı açıklamalar yapmıştı.

Kısa süre sonra ise Eker'in cesedine ulaşılmıştı. Erdoğan'ın ilk gün yaptığı açıklamalarda ise "başıboş köpekler" detayı dikkat çekti.

"Kesecektik koyunu elimizden kaçırdık. Bu da kaçtı, o mahalle aralarına girdi" diyen Erdoğan, "Peşinden koştuk Onur'un. 2 kilometre götürdü bizi. Ondan sonra arkadan ben araba istedim gelen arabaya bindik, biraz da öyle gittik. Sonrasında koyun yoldan çıktı tarlaya girdi. Ben de arabayı oraya bıraktım peşine girdim. Araba çalışır vaziyetteydi. Onur'a arabayı istop etmesini söyledim. Anahtarı da cebine koymuş. Yokuş yukarı bir yerden koşarak önüne geçmeye çalıştı. 200 metre kovaladık" ifadelerini kullanmıştı.

"Ben de gittim arabayı alıp oradan önlerine geçeyim aşağıdan diye düşündüm. Geldim arabanın anahtarı yok, kaldım orada. Telefon da yok. Bir saat orada onları bekledim. Bu hayvan aşağıya gitmemiş, dönmüş yukarıdan dağın eteğinden iyice yukarıya taşımış Onur'u. Bir iki kilometre var orası. Gittikten sonra Onur annesini aramış" diyen Erdoğan, "Koyunu göremiyorum artık, kaybettim demiş. Yolumu da şaşırdım, bana bir konum at demiş. Annesi konumu attıktan sonra Onur'un şarjı bitmiş" demişti.

Yani Eğer Köpekler Korkutmasa...

O gün yaptığı açıklamada "Onur oradan bir yol görüyor, o yolun devamına geçiyor. Ardından bahçeli bir eve rastlıyor. Bu ev vadinin dibinde bir ev. Burada avcı falan var. Kanatlı hayvanlar ve 5-6 tane de köpek var" diyen dede Zühtü Erdoğan "Bu köpekleri görünce korkuyor. O evde yaşayan kadın ifadesinde, ‘Korktu şu dere yukarı gitti ters yöne gitti' diyor. Yani eğer köpekler korkutmasa köyün içine gelecek yarım saat, bir saat yürümeyle" şeklinde konuşmuştu.

Kaçan Kurbanlık Koyunu Ararken Hayatını Kaybeden Onur Alp Eker Başıboş Köpeklerden Korktuğu İçin Yanlış Yöne Gitmiş