'Kaçarlar' Örgütüne Şafak Operasyonu: 15 Gözaltı

TAKİP ET

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Kaçarlar" olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenledikleri operasyonda 15 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ankara'da, "aşevi" adı altında kurulan merkezde silah ve uyuşturucu  ticareti yapan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, çete lideri ve yöneticisi de dahil olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin takibe aldığı başta Keçiören olmak üzere Ankara genelinde silah ve uyuşturucu ticareti yapan çete üyelerinin, "Kaçarlar" adıyla bilinen organize suç örgütü olduğu belirlendi.

Y.K. isimli şahsın liderdiğini, C.Y. isimli şahsın ise yöneticiliğini yaptığı belirlenen suç örgütünün üyesi olduğu tespit edilen 17 kişiye yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı şafak operasyonunda 19 ev, 6 işyeri olmak üzere 25 adrese baskın yapıldı. Operasyon yapılan 25 adreste Y.K. ile C.Y. dahil 15 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 1 kilo 625 gram esrar, 2 bin 261 özel reçeteye tabi uyuşturucu hap,, 14 adet ruhsatsız silah, çok sayıda fişek ve 1 adet çelik yelek ele geçirildi. 2 firarinin arama çalışmaları devam ediyor.

Yapılan araştırmada örgüt üyelerinin silahları ve uyuşturucuları doğu illerinden temin ettikleri, örgütün Keçiören'de durumu kötü ailelere yemek vermek için kurulan sözde aşevinin alt katında uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı belirlendi. Aşevini merkez olarak kullanan örgütün Ankara geneline satış yaparken dikkat çekmemek için kiralık araçlar kullandığı, bölgelerinde hakimiyet kurmak için kendilerine karşı gelenlerin işyerlerini kurşunladığı, kendilerini ihbar edenleri silahla yaraladığı ve örgüt lideri Y.K.'nın kendisine ait kahvehanede kumar oynattığı ve buradaki vatandaşları borçlandırarak örgüte kazanç sağladığı tespit edildi.

ankara operasyon kaçarlar suç örgütü 15 gözaltı 2 firari uyuşturucu silah keçiören