Kademeli Normalleşme Döneminde Kısıtlamaların İlk Kalkacağı İller

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından paylaştığı kararlara göre normalleşmenin öncelikli olarak başlayacağı aday iller Sağlık Bakanlığı verilerine göre belli oldu.

Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından "İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, uzun zamandır kapalı tutulan dükkanların tekrar işlemeye başlayacağı haberini vererek şu ifadeleri kullandı: "İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane gibi esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak, sokağa çıkma kısıtlamasını da illerimizdeki vaka ve aşılama ve diğer kriterlerine göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli ve hassas davranır, kendi illerindeki görünümü iyileştirirlerse, normalleşme takvimi de o kadar hızlı ilerleyecektir."

Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda Sağlık Bakanlığı risk haritası incelendiğinde düşük riskli şehirlerin pilot uygulamaya geçmesi gündemde. 

En düşük riskli şehirler listesinde ise sıralama şöyle:

VAN

BATMAN

BİTLİS

HAKKARİ

ŞIRNAK

Kısıtlamaların Kalkacağı İller Kısıtlamaların Kalkacağı şehirler Kısıtlamaların Kalkacağı Kısıtlamaların Kalkacak Kısıtlamalar ne zaman kalkacak kısıtlamalar ne zaman