'Kademeli Normalleşme' Genelgesine AKP'nin İçinden Bile İtiraz Geldi: "Belirsiz Normalleşme Genelgesi"

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' genelgesine AKP'nin içinden dahi itiraz sesleri yükseldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' genelgesi, AKP'nin içinde dahi rahatsızlık oluşturdu. AKP'nin yaptığı şeylere AKP içinden itiraz gelmesi alışılagelmiş bir durum olarak bilinmezken, AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, Bakanlığın genelgesi için "gözden geçirilsin" dedi.

"Mantığa Oturması Bekleniyordu"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Külünk, genelgeye tepki göstererek "Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi Restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp; Ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu. Ancak genelge bu morali vermiyor; Çünkü 'Kademe Takvimi' yok. Sadece 'ikinci bir emre kadar durum bu' haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan durumla aynı" dedi.

Tarih Öngörüsü Yok

Genelgenin kafa karışıklığı yarattığını ve vatandaşlardan kesinlikle tepkiler geleceğini dile getiren AKP'li Külünk, "Genelgenin acilen revize edilmesi ve 'Kademe' mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı. Hatta vatandaşımız 'Bize nefes aldırın; Biz kurallara belirgin uymazsak; Kademe kademe yasak gelsin!... Fakat biz hep itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz' tepkisini verecektir" ifadelerini kullandı.

Genelgenin tekrar gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini söyleyen Külünk, "1 Haziran sonrasında ise Türkiye’nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir, aksi halde 'Belirsiz Normalleşme Genelgesi' işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler. Lütfen hızla gözden geçirilsin" dedi.

kademeli normalleşme akp içinden dahi bile itiraz tepki eleştiri metin külünk mkyk üyesi açıklama twitter sosyal medya paylaşım gözden geçirilsin gereği yapılsın