KADES Uygulaması Artık 6 Dilde

TAKİP ET

Türk Polis Teşkilatı, KADES Uygulamasının artık 6 dilde hizmet vereceğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), resmî Twitter hesabından yaptığı paylaşımla KADES uygulamasının artık 6 dilde kullanılabileceğini duyurdu. Buna göre Türkçenin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, Farsça ve Arapça da uygulamanın dillerine eklendi. Yapılan paylaşımda "Tek tuşla şiddetin karşısında, kadınların yanında..." ifadesi yer aldı.

KADES Uygulaması Nedir? 

KADES, kadınların ve çocukların her türlü şiddete maruz kalmasını engellemek amacıyla yapılmış resmî bir uygulamadır. EGM tarafından hazırlanmış olan uygulama, kadınlar ve çocuklar için acil müdahale uygulamasıdır. Kadınları korumak amacıyla yapılan bu akıllı telefon uygulaması sayesinde kadınlar, herhangi bir durumdan ötürü şiddete maruz kalıyorsa tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyor.

KADES Uygulaması Nasıl Kullanılır?

KADES uygulamasını, Google Play Store ve Apple Store marketlerinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra T.C. Kimlik Numarası ile giriş yapabilirsiniz. Ardından EGM'den telefonunuza gönderilen aktivasyon kodu ile hesabınızı aktif hâle getirebilirsiniz. Uygulama aktif olduktan sonra, tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısı gönderebilirsiniz.