Kadıköy Belediye Binası Yıkılarak Deprem Toplanma Alanı Yapılacak

TAKİP ET

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasını yıkarak yeşil alana ve deprem toplanma alanına çevireceklerini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla berbare Kadıköy Belediyesi binası 10 yıllığına Kadıköy Belediyesi’ne tahsis edilmişti. O karar, Kadıköy Belediyesi’ne resmi olarak da tebliğ edildi ve belediye binasının bulunduğu arsa resmen Kadıköy Belediyesi’ne ait oldu.

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan deprem ve deprem toplanma alanlarına ilişkin konuşan Odabaşı projelerini Gazete Kadıköy'e anlattı:

“Kadıköy’de yeşil alan sıkıntısı var, deprem toplanma alanı sıkıntısı var, özellikle pandemi sürecinde deneyimledik insanların biraraya gelebileceği, gezebileceği yeşil alanlar çok sınırlı. Sıkışan bir Kadıköy var. Eğer yeni bir yer bulabilirsek, Kadıköy Belediyesi’nin mevcut binasını yıkarak burayı da bir yeşil alana ve meydana çevirme projemiz var. Bununla ilgili tüm girişimlerimizi yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Belediye binamızı yeniden inşa edebileceğimiz bir arsayı bulma aşamasındayız. Eğer bu gerçekleştiği takdirde binamızı yıkarak burayı da yeşil alana, meydana dönüştüreceğiz.”

 

kadıköy ibb şerdil dara odabaşı deprem toplanma alanı