Kadıköy'de 'Tebliğ' Tartışması: 'Taciz Ediyorsunuz'

TAKİP ET

Kadıköy'de bir sokakta "tebliğe" çıkan hocalarla iki muhabir arasında tartışma çıktı.

Kadıköy'de "tebliğ" için dolaşan cübbeli, sarıklı hocalarla BirGün muhabirleri arasında tartışma yaşandı.

Bir mekanda oturmakta olan BirGün muhabirleri İsmail Arı ve Gökay Başcan, insanları rahatsız ettikleri gerekçesiyle tebliğcilere tepki gösterdi.

Arı'nın "Cüppeli sarıklı tebliğciler bu sefer de Kadıköy sokaklarında insanları taciz ediyor. Mekan sahiplerinin dediğine göre sık sık içkili mekanlara geliyorlar. Gökay Başcan tebliğcilere cevabını verdi" ifadeleriyle paylaştığı görüntülerde bir hocanın "Hocanın vazifesi hatırlatmak. Berber tıraş eder, doktor muayene eder, hoca da hatırlatır. Hocam diyorlar, gel cenaze var, gel taziye var. Ölüm gelmeden hazır olalım" dediği duyuluyor.

Bunun ardından Gökay Başcan "Bizim böyle bir isteğimiz oldu mu? Doktora gidiyoruz mesela muayene olmaya, diyoruz ki 'Benim bir rahatsızlığımız var, muayene eder misiniz?' Bizim sizden hatırlatma gibi bir isteğimiz oldu mu? Siz şu an bizi taciz ediyorsunuz" dedi.

Hoca kendisini "selamlaşma" diyerek savunurken Başcan "Neden bu insanlar yapmıyor da siz yapıyorsunuz bunu?" diye sordu. Bunun üzerine hoca kendisini "Hristiyanlar da yapıyor bunu, misyonerler de yapıyor" diye savundu ve oradan uzaklaştı.

kadıköy tebliğ tartışması taciz ediyorsunuz birgün ismail arı gökay başcan