Kadıköy'de Uygunsuz Olarak Park Edilen Scooter'lar Toplanmaya Başladı

TAKİP ET

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, dün yaptığı açıklamada yayaların geçişini engelleyen araçların kaldırılacağını duyurmuştu. Kadıköy Belediyesi görevlileri bugün scooter'ları toplamaya başladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yayaların haklarını korumak amacıyla kaldırımdaki scooter araçların toplanması için açıklama yaptı. Odabaşı, "Bizim derdimiz Kadıköy'deki, kaldırımlardaki yayaların haklarını korumak. Zabıta kanunundaki maddeyi uygulayarak bu tür yayanın geçişini engelleyen, yayanın geçmesini mümkün kılmayan scooterları veyahut da diğer araçları neyse hepsini toplayacağız" dedi.

Odabaşı, kontrolsüzce yönetilen elektrikli scooterların neden olduğu problemleri vurgulayarak, "Bizim sorunumuz, Kadıköy'deki kaldırımlardaki yayaların haklarını korumak. Zabıta kanunundaki maddeyi uygulayarak bu tür yayanın geçişini engelleyen, yayanın geçmesini mümkün kılmayan scooterları veyahut da diğer araçları neyse, hepsini toplayacağız. Bizim bu elektrikli scooterları kiralayan şirketlerin kontrolsüzce yönetmelikte belirtilen sayının katbekat üstünde. Ayrıca çok basit bir yazılımla engelleyebilmeleri mümkünken engellememelerine isyan ediyoruz. Tekrar söylüyorum, bunu yazılımdan yazılıma koyacaktır. Bu ürünlerin park edilmesi noktalarını belirleyebilirler. 5 ay önce de ihtarname gönderdik. Telefonla veyahut da ulaşılabildiğimiz kanallardan ulaştık ve -sayıları azaltın- dedik. Bize diyorlar ki -Kadıköy'de 250 tane aracımız var, bu kadar- diyorlar. Biz onların söylediğinin doğru olup olmadığını sahada gözlemlerimizle mümkün olmadığını görüyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. 

Açıklamanın ardından kaldırımdaki scooter araçlar toplanmaya başladı.

kadıköy elektrikli scooter scooter toplandı zabıta martı