Kadıköy'de Bir Camiye Yönelik Kundaklama Girişimini Vatandaşlar Önledi

TAKİP ET

İstanbul'da bir camiye yönelik kimliği belirsiz bir kişi tarafından yapılan kundaklama girişimi vatandaşlar tarafından son anda önlendi.

Kadıköy ilçesinde bulunan Faikpaşa Camii, kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından kundaklama girişimi ile hedef alındı.

Acıbadem Mahallesi'nde yer alan Faikpaşa Camii, cemaat ibadette olduğu esnada hedef alındı. Müslümanlar namaz kılmaktayken kadınlar bölümünden yükselen dumanlar üzerine çevredeki vatandaşlar harekete geçerek cami görevlisi ile birlikte yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti.

Alevlerin cemaat ve çevredeki vatandaşlar tarafından söndürülmesi sonrasında incelenen güvenlik kamerası kayıtlarında, saldırgan şahsın kadınların ibadet ettiği bölüme girerek orada bulunan şal ve başörtülerini ateşe vererek kaçtığı görüldü.

Faikpaşa Camii görevlisi Abdullah Sayantürk olayı "Namaz bitince aşırı dumanı gördük. Yangın tüpleriyle camı kırıp yangını söndürdük. Kameradan gördüğümüz kadarıyla namazdayken bir kadın giriyor ve örtüleri toplayıp yakıyor. Sonra da kaçıyor" ifadelerile anlattı.

Valilik'ten olaya ilişkin yapılan açıklamada "Faikpaşa Camisinin kadınların namaz kıldığı bölümünde, kimliği meçhul bir kadın tarafından yangın çıkarmak suretiyle kundaklama girişiminde bulunulmuştur. Cami görevlileri ve vatandaşlarımızın müdahalesiyle söndürülen yangın şüphelisinin yakalanması ve bu menfur olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma başlatılmıştır. Faikpaşa Camimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Kadıköy'de Bir Camiye Yönelik Kundaklama Girişimini Vatandaşlar Önledi