Kadıköy'de Bir İş Yerinde Tecavüz İddiası

TAKİP ET

Kadıköy Bahariye Caddesi'nde kliniği bulunan bir diş hekimi olan İ.B.'nin, yanında çalışan temizlik işçisi göçmen kadına tecavüz etmeye kalktığı iddia edildi.

İddiaya göre, olayın görgü tanıkları Mustafa Karaca ve İdil Kartal'ın beyanlarına göre bugün öğlen saatlerinde gerçekleşen olayı takiben gelen polise "Ayakkabılarımı giyeceğim" diyerek kliniğe çıkan diş hekimi İ.B., kliniğin caddeye bakan tabelasını söktü.

Görgü tanığı olduğu söylenen İdil Kartal ise durumu, “İ.B.’nin ‘ismim lekelenmesin ve ifşa olmayayım’ diye bunu yaptığını düşünüyorum” diyerek açıkladı.

İ.B. suçlamaları reddederken, cinsel saldırıya maruz kalan temizlik işçisi kadının vücudunun birçok yerinde darp izi bulunduğu ileri sürüldü.

Görgü tanığı olduğunu söyleyen Mustafa Karaca olayı, “Biz arkadaşlarla otururken evin orada, bir anda terastan bir kadın, ‘Tecavüze uğruyorum’ diye bağırmaya başladı. İlk anlamadık, sonra koşarak binaya gittik. Adam kaçmaya çalıştı, müdahale ettik. Polisi aradık. Evi arandı, evinde silah çıktı, demesine göre ruhsatlıymış. Kadın ve adamı hastaneye götürdüler, sonra karakola. Rıhtıma karakola indik biz de. Avukatları aradık. Şimdi bekliyoruz” ifadeleriyle anlattı.

Çığlıkları duyunca binaya koştuğunu söyleyen görgü tanığı İdil Kartal ise hadiseyi, “Bizim bulunduğumuz yerin karşı binasında zaten bu klinik. Kliniğin iki üst katındaki terastan bir kadın ‘Bana tecavüz ediyorlar, kurtarın’ diye bağırmaya başladı. Arkadaşlarımız da binanın girişini bulmak için arka tarafa geçti o sırada kadın adamın telefonunu aşağıya attı, ben de telefonu aldım, Intagram profiline baktım kim olduğunu anladım. Arkadaşlarımız yukarıya çıkıp adama müdahale ettiler. Polisler olay yerine geldiği zaman İ.B., ‘Ayakkabılarımı alacağım’ diyerek kliniğe çıktı ve caddeye bakan tabelasını söktü ifşa olmamak için. Ben de sonradan binanın arka tarafına gidip oradaki tabeladan video çektim. Şu anda adam Rıhtım karakolunda. Kadının her yeri darp içindeydi. Kadını da rıhtım karakoluna götürdüler şikayetçi olması için. Arkadaşlarımız da karakola ifade vermeye gitti. Kadın göçmen bir işçiymiş, yanında temizlik işçisi olarak çalışıyormuş” sözleriyle anlattı.

Kadıköy'de Temizlik İşçisi Kadın Patronunun Tecavüzünden Zor Kurtuldu