Kadıköy'de Maske Yüzünden Polislerle Tartışan Rana Batı İçin 9 Yıl Hapis İstendi

TAKİP ET

Kadıköy'de 2 polis memuru ile maske yüzünden tartışma yaşayan Rana Batı için 2 yıl 15 günden 9 yıl 4 ay kadar hapis cezası istendi.

Kadıköy'de 19 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, maske takmayan Rana Batı, kendisini uyaran 2 polis memuru ile tartışma yaşadı. Olay kısa sürede sosyal medya gündemine gelirken, Batı, polislerin kendisine saldırdığını iddia etmişti. Polis memurları ise maske takmadığı için uyarıda bulundukları Rana Batı'nın kendilerine saldırdığını belirtmişti.

Olayın ardından Batı gözaltına alınırken, konuyla ilgili olarak Rana Batı ve arkadaşı Zeynep K. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlanırken, Rana Batı ve Zeynep K. hakkında düzenlenen iddianamede, iki polis memuru müşteki olarak yer aldı. Müşteki polislerin olay günü olay yerinde maske denetimi için bulundukları bilgisine yer verilen iddianamede, "Şüpheli Rana Batı'nın kurallara uygun maske takmadığı için polisler tarafından uyarıldı" denildi.

Maskesini takan Rana Batı'nın olay yerinden uzaklaşırken polislere yönelik küfür ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği savunulan iddianamede, bunun üzerine müşteki polis memuru B.S.'nin neden küfrettiğini sorduğu, şüphelinin toplumsal yaşamda hakaret anlamına gelen orta parmak işareti yaptığı, polis memurlarının şüpheliler Rana Batı ve Zeynep K.'nın yanına gittikleri, şikayetçi olacaklarını söyleyerek karakola davet ettikleri iddia edildi. Bunun üzerine Zeynep K.'nın da polislere yönelik hakaret içerikli cümleler kurduğu belirtilen iddianamede, "Ardından müşteki polis memuru B.S., şüpheli Rana Batı'yı etkisiz hale getirebilmek ve devam etmekte olan saldırıyı önlemek amacıyla zor kullanma sınırları içerisinde müdahalede bulunduğu" kaydedildi. Şüphelilerin isnat edilen suçlamaları kabul etmediği belirtilen iddianamede, soruşturma kapsamında elde edilen kamera görüntülerinde Rana Batı'nın müştekilere orta parmak işareti yaptığı, sekme atarak ve elini savurarak yaraladığı, Adli Tıp Kurumu raporuna göre müştekileri basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaraladığı belirtildi.

rana batı kadıköyde polisle tartışan kadına hapis cezası istemi istanbul polis maske yüzünden tartışmıştı zeynep k başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı