Kadıköy'deki 'AVM Gar' Planı İptal Oldu

TAKİP ET

Kadıköy Söğütlüçeşme istasyonunu alışveriş merkezine dönüştürecek gar projesinin imar planlarının iptal edildiği duyuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılında hazırladığı Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi’nde Toplu Taşım Gar Sahası’na ilişkin imar planları iptal edildi. 

Kadıköy belediyesi tarafından 'trafik yükü getirecek' denilerek uyarı verilen projeye Şehir Plancıları ve Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri odalarının İstanbul şubeleri tarafından iptal davası açıldı.

İstanbul 13. İdare Mahkemesi davayı 29 Haziran 2021'de karara bağladı ve  imar planları oybirliğiyle iptal edildi. İmar planlarının, planlama esasları ve teknikleri ile şehircilik ilkelerine, hukuka ve mevzuata uygun olmadığı sonucuna varıldı.

Bilirkişi raporunda, imar planlarının 'sosyal-kültürel alanlar, rekreasyon alanları ve ticari alanlar' gibi farklı özellikte kullanımlar içerdiği belirtilerek, “Bu durum farklı nitelikteki bu kullanımların planlama alanının neresinde, ne kadar büyüklükte olacağını belirsizleştirmektedir. Plan, teknik ve ilke olarak belirsizlik içermeyen bir belgedir. Bu durum planlama ilke ve tekniklerine aykırıdır” denildi. 

 

 

kadıköy avm gar planı iptal edildi mimarlar odası