'Kadın Avukatın Eteği' Tartışmasında Hakime Hapis Cezası

TAKİP ET

İstanbul'da duruşmaya katılan kadın avukatın eteğini ölçtüren ve eteğin çok kısa olduğunu iddia eden hakime 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verildi.

2019 yılında bir duruşmaya etek giyerek katılan avukat Tuğçe Çetin, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde görevli Hakim Mehmet Yoylu'nun etek boyunu ölçtürmek istemesiyle sarsılmıştı. 

Yoylu, Çetin'in etek boyunun çok kısa olduğunu belirterek tutanak tutmuş ve eteğin fotoğraflarını çektirmek istemişti.

Duruşmaya top sakalı ve tişörtüyle katılan Yoylu'nun eteğin fotoğraflanmasını istemesi sosyal medyada tepki toplamış, Yoylu eleştirilerin hedefi olmuştu.

Erkek Avukata Hakaret

Çetin'in etek boyuna karıştığı gün başka bir erkek avukata da hakaret eden Yoylu, yaşanan olaylar sonrasında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından görevden uzaklaştırılmış ve 5 ay sonra yeniden göreve iade edilmişti.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi ilk derece mahkemesi sıfatıyla hakim Mehmet Yoylu hakkında kararını verdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun ölçülmesini rencide edici ve aşağılayıcı boyutta hakaret olarak değerlendirerek, Yoylu'nun 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Daire ayrıca, Yoylu'nun aynı gün içerisinde başka bir avukata açıkça hakaret etmesini de değerlendirerek, Yoylu'ya 'hakaret' suçundan 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi. Eylemleri bir bütün olarak 'hakaret' kabul eden daire, Yoylu'ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

Daire tarafından hükmün açıklanması geriye bırakılırken, Yoylu'nun 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan kaydının oluşması durumunda aldığı cezalar tekrardan ele alınacak. 

tuğçe çetin avukat etek boyu hakim mehmet yoylu hapis