Kadın Cinayetlerini Protesto Eden Marmara Üniversitesi Öğrencilerine Polis Müdahalesi
Marmara Üniversitesi öğrencileri Göztepe kampüsünün girişinde kadın cinayetlerine karşı eylem düzenledi. Eylem düzenleyen öğrencilerden bazılarının polis ablukasına alındığı görülürken, bazılarının gözaltına alındığı bildirildi.
İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine kadınların şiddete karşı eylemleri her gün artarak sürüyor. Hafta sonundan bu yana her gün çeşitli kentlerde, üniversitelerde öğrenciler ve kadın örgütleri yaptıkları basın açıklamalarıyla şiddete ve kadın cinayetlerine "artık yeter" diyor.
Eylemlerde kadın düşmanı politikaları devreye sokan iktidarın cinayetlerin sorumlusu olduğu vurgulanırken, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanununun uygulanması talep ediliyor.
Marmara Üniversitesi'ndeki Eyleme Polis Geldi
Marmara Üniversitesi öğrencileri de bugün Göztepe kampüsünün girişinde eylem düzenledi.
Eylem düzenleyen öğrencilerden bazılarının polis ablukasına alındığı görülürken, bazılarının gözaltına alındığı bildirildi.
Marmara Üniversitesi eylemlerinde 5 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı sebebinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren pankart olduğu ortaya çıktı.