Kadın Katilinin Pişkin Savunması: Asit Değil Sadece Porçöz Attım

TAKİP ET

Denizli'de yüzüne asit atılan Özbekistan uyruklu Sojida Kalandarova, 38 gün süren hayat mücadelesini kaybetti.

9 Mayıs 2022’de Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki bir otelde daha önce kayınvalidesini öldürdüğü iddiası ile tutuklanıp cezaevine giren 44 yaşındaki Özgür G., hafta sonu tatili için İstanbul’dan gelen Özbekistan uyruklu sevgilisi Sojida Kalandarova (27) ve onun Kırgızistan uyruklu arkadaşı Sarvinoz K. (23) ile birlikte otele gitti.

İkili arasında yaşanan tartışmadan sonr akatil Özgür G., genç kadının telefonun bakmak istedi ancak Sojida Kalandarova telefonu vermedi.


Korkudan Birbirlerine Sarıldılar


Telefonu alamayınca lobiden bir poşet alan Özgür G, poşetten çıkardığı kutunun kapağını açarak içerisindeki asidi korkudan birbirlerine sarılan Sojida Kalandarova ve Sarvinoz K.’nın üzerine savurdu.


Kendi Gözünü de Kaybetti


Yaralanan her iki kadının çığlıklar atarak yardım istediği saldırıda, kendi yüzüne de asit gelen Özgür G. ise sağ gözünü kaybetti.

Jandarma ekipleri, Özgür G.’nin Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan akrabalarına ait metruk evde saklandığını belirledi. Saklandığı adreste yakalanan saldırgan, Denizli’ye getirilerek adliyeye sevk edildi. Pişman olduğunu ileri süren katil, “Asit dökmedim. Sadece porçöz attım” diyen Özgür G., ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.