Kadın Katilinin Savunması Pes Dedirtti: Öldürmek İsteseydim Bir Tabanca Daha Vardı Yanımda

TAKİP ET

Manisa'da Canan Çeviren adlı kadını çalıştığı emlak ofisinde tabancayla vurup öldüren Ferhat İnne duruşmadaki savunmasında "Öldürmek istemedim. İsteseydim bir tabanca daha vardı yanımda" dedi.

Manisa'da Ferhat İnne, 11 Aralık 2020 akşamında, Canan Çeviren'i, çalıştığı Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle'deki emlak ve gayrimenkul ofisinde katletti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Ferhat İnne duruşmada, "Öldürmek istemedim. İsteseydim, bir tabanca daha vardı yanımda" dedi. 


Ofise Girdikten 14 Saniye Sonra Ateş Etti


Olay anına ilişkin çıkan yeni görüntülerde Ferhat İnne'nin, Canan Çeviren'in iş yerine geldikten 14 saniye sonra ateş ettiği ve vurulan kadının başında bir süre bekledikten sonra parmak sallayarak beklediği görülüyor.


"İlk Yardım Bilmesine Rağmen Yardım Etmedi"


Davanın son görülen duruşmasında Canan Çeviren'in avukatı, Ferhat İnne'nin 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ceza almasını istediklerini belirtti, "Sanık, eski bir askeri personel olduğu için silah kullanmada uzman biri. Yaralama amacıyla vurmak isteseydi başka bir bölgesine ateş ederdi. Ayrıca vurduktan sonra da ilk yardımı bilmesine rağmen yardım etmemiştir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.


"Üzerimde 14 Mermi ve 1 Silah Daha Vardı"


Suçlamaları kabul etmeyen Ferhat İnne savunmasında, "Evet askeri bir personelim. Kabiliyetim de var. Öldürmek isteseydim kafasına ya da kalbine sıkardım. Ateş ettiğimde üzerimde 14 mermi ve 1 silah daha vardı" ifadelerini kullandı.

Mütalaasını sunan savcı, İnne'ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Savunma için ek süre veren mahkeme heyeti duruşmayı 8 Şubat'a erteledi.