Kadın Öğretmen ve Ailesine Canlı Ders Sırasında Şiddet

TAKİP ET

Muğla'da beden eğitimi öğretmeni evinde canlı ders verdiği sırada komşuları tarafından saldırıya uğradı.

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşanan olayda, Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'nda görev yapan beden eğitimi öğretmeni İlknur Keskin, evinde canlı ders yaptığı sırada 'çok ses çıkardıkları' gerekçesiyle komşuları tarafından saldırıya uğradı. Eşiyle birlikte tekme tokat saldırıya uğrayan talihsiz öğretmen feci şekilde darp edilerek hastanaye kaldırıldı.

Öğretmenin canlı ders verdiği sırada kapıyı çalarak içeri giren C.Y. ve kardeşi G.Y. ile yanlarında bulunan 8 kişilik grup İlknur Keskin ve eşine saldırdı. İddiaya göre Keskin'in güvenlik görevlisi olan eşi Salih Keskin ile o an evde bulunan annesi ve kız kardeşi, 8 saldırgan tarafından muşta ve sopayla darp edildi. Öğretmen İlknur Keskin ve ailesinin feryatlarını duyanlar polisi arayarak yardım istedi.

Öğretmenlerden ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilcisi Muzaffer Kafalı, yaptığı açıklamada "Bunun adı tam bir vahşet ve vandallık, yargının bu saldırganlara en ağır cezayı vermesini istiyoruz. Öğretmenimiz canlı ders verirken ailesi ile birlikte, 7-8 kişinin sopalı muştalı saldırısına uğradı. Saldırının boyutu çok büyük. Arkadaşımız, canlı ders verdiği sırada ‘çok ses çıkartıyorsun’ diyerek eşi, annesi ve kız kardeşi zincir, muşta, çivili sopalarla saldırıya uğramıştır. Eşi ameliyat olacak dizi dönmüş. O kadar büyük şok ve korku yaşıyorlar ki korkudan uzun süre şikayetçi bile olamadılar. Hayatlarının en büyük şokunu yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Ortak Basın Açıklaması Düzenlendi

Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Ahmet Öcal Kavukoğlu, Türk Eğitim Sen Temsilcisi Muzaffer Kafalı, Eğitim Sen Temsilcisi Sinan Coşkun, Eğitim İş Temsilcisi Şahin Bilgi ile sendika üyeleri öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte ortak basın açıklaması, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından okundu. “Bugün burada toplumsal bir sorun olan şiddeti kınamak ve her ne sebeple olursa olsun oluşmasının önüne geçmek için toplandık. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyetin ilk yıllarında Mülki İdari Amirlerine öğretmenleri şehrin girişinde karşılayacaksınız’ talimatını verdiği ve önemsediği bir meslek grubunun mensubu iken toplumun geleceği olan öğrencilerimize ışık olmak düsturuyla hareket eden bir anlayışın şiddete maruz kaldığı bir dönemi yaşamış bulunuyoruz. Öğretmenlik; samimiyetin, özverinin, vefanın, çilenin, zora talip olmanın adıdır. Öğretmenlik, elleri üşüyen bir öğrencinin avuçlarına sıcak nefes olmaktır. Öğretmenlik, acıya çare olmaktır. Öğretmenlik, peygamberlik mesleğidir. Salgın süreci boyunca öğretmenler çok büyük fedakarlıklar gösterip sorumluluk alarak bu karanlık dönemin sağlık çalışanlarından sonra en önemli aktörleri olmuştur. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her geçen gün şiddetin farklı yüzleri ile karşılaşmaktayız. Bazen fiziksel, bazen psikolojik, bazen sesli, bazen sessiz halde karşımıza çıkmaktadır. Mağdur ise bazen sağlık çalışanı, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocuktur. Bugün de bu mağdur ilçemizdeki bu üzücü olayda olduğu gibi bir anne olan İlknur öğretmen olmuştur. Sevgi ile atan onlarca kalbe dokunurken de böyle bir olay yaşanması camiamızı derinden üzmüştür. İlçemiz Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulunda öğretmenlik yapmakta olan İlknur Keskin, komşusuyla yaşadığı tartışma sonrasında çıkan arbedede şiddete maruz kalmış ve sağlık kuruluşundan darp raporu alarak durumu adli mercilere taşımıştır. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm eğitim sendikaları olarak; şiddetin her türlüsünü kınıyor ve eğitim çalışanları olarak toplumdan şiddetin kaldırılmasında yine en büyük görevin bizlere düştüğü bilinciyle; işimize dört elle sarılmaya devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Öğretmen ve ailesi Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan saldırgan komşular C.Y. ve G.Y. isimli kardeşler ile 6 kişinin ifadelerinin alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

muğla milas canlı ders öğretmen kadın öğretmen saldırı kınandı basın açıklaması komşular çok ses çıkarıyorsunuz saldırdılar darp eşi ve ailesi bağlantı