Kadın Yönelik Şiddete Karşı Komisyon Kurulması Talebi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

CHP'nin kadına yönelik şiddete karşı komisyon kurulması talebi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

CHP, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde gittikçe artan kadına yönelik şiddetin araştırılması ve önlenmesi amacıyla mecliste komisyon kurulmasını talep etti. CHP'nin talebi AKP ve MHP'nin ret oyu vermesiyle kabul edilmedi.

Teklifin reddedilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kadın cinayetlerini sıralayarak önlenebilirliği hakkında konuştu. Karaca, "Güleda Cankel, Isparta’da üniversite öğrencisi. Katili Zafer Pehlivan, daha önce kadına şiddetten gözaltına alınıyor, serbest bırakılıyor ve serbest bırakılmakla da yetinilmiyor, polisler tarafından elinden tutulup ‘Bu şehri terk et’ denilip bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emrindeki polisler tarafından otogardan uğurlanıyor. Peki, buna sessiz kalmak bir Bakan için ayıp değil mi" şeklinde konuştu ve ekledi "Evet, şimdi soruyorum: Sayın İçişleri Bakanı, bu anlattığım veriler hem Adalet Bakanlığı’nın hem İçişleri Bakanlığı’nın hem de Aile Bakanlığı’nın, görevlerini yerine getirirken yasaları gereği gibi uygulamayan ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen kendi Bakanlıklarına bağlı çalışanlarının ihmalleridir; bu konuda ne yaptınız? Bu
konuyu denetleyebildiniz mi? Hayır. Ama denetleseydiniz emin olun bu kadınlar yaşayacaktı. Yani ne ‘Ayıptır’ diyerek, ne parmak sallayarak kadın cinayetlerini, kadına karşı şiddeti durduramazsınız. Ancak ve ancak kadına karşı şiddeti, yasaları, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayarak durdurabilirsiniz" 

Erdoğan ve Soylu'nun son günlerde gündeme getirdiği "kadına yönelik şiddet olaylarını çözeceğiz" minvalindeki konuşmalarının ardından böyle bir ret gelmesi tepki çekti.

kadına şiddet komisyon kurulması rededildi chp akp mhp