Kadına Şiddet Davalarına Bakan Avukatın Sevgilisi 'Darp Edildiği' İddiasıyla Sevgilisinden Şikayetçi Oldu

TAKİP ET

Şiddet gören ve katledilen kadınların davalarına bakan avukat Umur Yıldırım hakkında sevgilisini darp ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

29 Mayıs 2018 tarihinde Çağatay Aksu ve Berk Akand tarafından tecavüz edildikten sonra bir plazadan aşağı atılarak katledilen Şule Çet ve kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in şüpheli ölümlerine ilişkin dosyalara bakmasıyla adını duyuran avukat Umur Yıldırım hakkında 'kadına şiddet' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Yıldırım'ın eski sevgilisi ve aynı zamanda stajyeri olan avukat Pelin S., 2 gün önce polise başvurarak 10 aydır sevgili olduğu Yıldırım ile ayrılma kararı aldıklarını, Yıldırım'ın bu durumu kabullenmekte zorlandığını ve konuşmak için arkadaşı ile birlikte yaşadığı evine geldiğini anlattı. İkisinin rahat konuşabilmesi için arkadaşlarının evden çıktığını belirten Pelin S., konuşma sırasında tartışmaya başladıklarını ve Yıldırım'ın kendisini darp ettiğini iddia etti. 

İfadesine başvurulan tanık R.A.T. de Pelin S. ile avukat Umur Yıldırım'ın konuştukları sırada tartışmaya başladıklarını, Pelin S.'nin hakaret ettiğini, Yıldırım'ın da onu darbettiğini söyledi.

Hakkında soruşturma başlatılan Avukat Umur Yıldırım ise olayla ilgili savcılıkta ifade vermek istediğini polise bildirdi.

umur yıldırım avukat sevgilisi pelin darp dava soruşturma şule çet aleyna çakır sema esen