'Kadına Şiddet' Suçlamasıyla Yargılanan Antrenöre ''En İyi Teknik Direktör'' Plaketi

TAKİP ET

Türkiye Genç Kızlar maçına katılan 2 kadın sporcuyu darp eden Efe Mehmet Aydın'a ''En iyi teknik direktör'' plaketi verildi.

18 Nisan 2019 günü Kütahya’da oynanan Türkiye Genç Kızlar maçından çıkan 2 kadın sporcuya 7 saat boyunca şiddet uygulayan Efe Mehmet Aydın, Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde en iyi teknik direktör seçilerek plaket aldı.

2019'da oynanan maçtan önce ''Rakip herhangi birinize vurursa hepiniz birden dalın'' diyen Aydın, kendisine söylenileni yapan sporcuyu önce stadın koridorunda daha sonra da yarı çıplak vaziyette olduğu soyunma odasında darp etti. Küfür ve hakaret ederek kadın sporcuya saldıran Aydın, şiddet gören kadını koruyan sporcu arkadaşını da darp etti.

Aydın, genç sporculara saldırdıktan sonra küfür ederek odadan çıkarken şiddete maruz kalan sporculardan birinin dili boğazına kaçtı ve genç kadın sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Olaydan sonra sporcu 2 kadın şikayetçi olurken, kulüp idarecileri herhangi bir yardım veya destekte bulunmadı. Sporculara yardımcı olmak yerine onlara şiddet uygulayan Aydın ile 7 saat boyunca yolculuk yapmaya zorlayan kulüp yönetimi, olayın üzerini kapatmaya çalıştı.

Aydın' ın işine son verildiğini belirten kulüp, şiddete uğrayan kadınları hastaneye götürmek yerine hastaneden darp raporu alan kadınlara ''Bizi karıştırmayın, olayın kulüple ilgisi yok'' diyerek 50 TL rüşvet vermeye çalıştı. 

Dava Sürerken Plaket Aldı

Sporcuların şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından “Futbolcularına saldırıda bulunmaktan” 60 gün hak mahrumiyeti verilen Efe Mehmet Aydın, 27 Mayıs tarihinde Kütahya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3. duruşması görülecek olan dava sonuçlanmadan plaket aldı.

Türkiye Genç Kızlar Efe Mehmet Aydın plaket teknik direktör