Kadına Şiddetin Simgesi Zeytin Ağaçları Önündeki Tabelalar Çalındı

TAKİP ET

Kadına Yönelik Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik şiddet için zeytin ağaçları önüne koyulan 21 tabeladan 9'u çalındı.

Avcılar'da Belediye tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele etmek için 21 zeytin ağacı dikildi. Zeytin ağaçlarının önüne kadın cinayetlerine kurban giden kadınların adının yazılı olduğu tabelalar koyuldu ancak o tabelalardan 9'u çalındı. 

4 Kasım 2019 tarihinde Ercan Akkaş tarafından katledilen Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, kızının adını taşıyan zeytin ağacını sık ziyaret ettiğini belirterek tabelanın çalınmasına tepki gösterdi. Zeytin ağacını kızının mezarı yerine koyduğunu ifade eden Akar, "Ben buraya her gün kızımın mezarını ziyaret edermiş gibi geliyordum. Lütfen kutsal değerlerimize dokunmayın. 1-2 kilo ağırlığındaki bu tabelanın fiyatı, ederi nedir? Bu kadar mı düştünüz? Bu kadar ihtiyacınız varsa gelin, parasını cebimden ödeyeyim. Ama tabelamı yerine koyun. Mezarlığa gittiğimde oradaki mezar taşını da bulamazsam artık hiç şaşmam. Bu kadar mı alçaldınız? Ne diyeyim? İşin maddi yönüne bakarsak, ağırlığı 2 kiloyu geçmez. Bu kadına yönelik bir şey. Yukarıdan başlamış, toplaya toplaya gelmiş. Kadın haklarına yönelik olduğunu düşünüyorum. Seda Kurt tabelasını kendi elimle çaktım. Tabelası yok" şeklinde konuştu. 

 

avcılar kadına yönelik şiddet zeytin ağacı tabela çalındı bedia akar seda kurt