Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajları

TAKİP ET

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında siyasi liderler ve partilerin Kadın Kolları tarafından açıklamalar yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise "Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek biz kadınların ellerinde yükselecek" dedi.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu da günün anlamına ilişkin bir açıklama yayınladı. Yeneroğlu, "Kadına yönelik fiziksel şiddetin yanı sıra ekonomik şiddetin boyutları da salgınla beraber ağırlaşmıştır. TÜİK verilerine göre kadın iş gücü son bir yılda yüzde 7,5 azalmıştır" dedi.

Yeneroğlu açıklamasında ayrıca "İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmak yerine kadın cinayetlerin artarak devam ettiği bu günlerde sözleşme hükümleri etkin bir şekilde uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Kadına şiddeti normalleştiren bu kirli zihniyetle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

meral ekşener gelecek partisi kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü ekrem imamaoğlu aylin nazlıaka chp iyi parti deva partisi siyasilerden mesaj siyasilerden kadına yönelik şiddete karşı uluslararas