Kadınlar Hakkı Olanı İstiyor: Taksim'de 'İstanbul Sözleşmesi' Eylemi

TAKİP ET

Bir grup kadın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılma kararını protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu‘nun çağrısıyla İstanbul Taksim‘de bir araya gelen kadınlar, “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula!”  sloganlarıyla eyleme başladı. Sözleşmeden çıkılmasının kendileri açısından hükümsüz olduğunu bildiren kadınlar, polisin kendilerini engellemesi üzerine oturma eylemine başladı. 

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını isteyen kadınlara polis tarafından hemen dağılmaları yönünde anonslar yapıldı. O anların görüntülerini sosyal medyadan paylaşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararı bizim açımızdan hükümsüzdür. Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” ifadelerini kullandı.

“Taksim Meydanı’nda eylemimiz sürüyor. Hiçbir yere gitmiyoruz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak oturma eylemine geçtik. Tüm kadınları Taksim’e çağırıyoruz!” diyerek sesini duyurmaya çalışan kadınlar ''Bu zamana kadar kimsenin kararına göre yaşamadık bundan sonra da kimseye sormayacağız'' şeklinde açıklama yaptı.

Sosyal medyada açılan #KararıGeriÇek etiketi ile paylaşılan tweetlerde İstanbul Sözleşmesi savunularak, kararın geri çekilmesi istendi.

istanbul sözleşmesi karar taksim eylem kadın gösteri protesto kadın cinayetlerini durduracağız