Kadınlara Evlilikten Önce Nafaka Tavsiyesi Veren Feyza Altun Eleştirilerin Hedefinde

TAKİP ET

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından yaptığı 'nafaka' paylaşımı sebebiyle tepki çekti.

Avukat kimliğiyle bilinen ve sık sık tartışmalara sebep olan Feyza Altun, Twitter hesabından yine ortalığı karıştıracak bir paylaşım yaptı. Feminist olduğunu söyleyerek yaptığı paylaşımlar ve tweetleri sebebiyle geçmiş dönemde dikkat çeken Altun, son paylaşımında kadınlara henüz evlenmediği halde boşanmayı düşündürdüğü için eleştirildi.

Altun, kadınlara tavsiye verdiği tweetinde, ''Biriyle çocuk yapma kararı alırken kendinize şu soruyu sorun: Ben bundan boşanırsam çocuk için istediğim nafakaya fahiştir diye itiraz edip kaldırılması ya da azaltılması için dava açmaya kalkar mı?” ifadelerine yer verdi. 

Sosyal Medya Kullanıcılarından Eleştiri Yağmuru

Daha önce kadın-erkek eşitliği hakkında tweetler atan Altun'un 'nafaka' gibi çok tartışılan bir konuda akıl vermesi, üstüne bunu bir de bekar kadınları hedef alarak yapması tepki topladı.

Altun'u hedef alan takipçilerinden bazıları, ''Bunu en baştan düşünecek bir kadından çocuk yapacak erkek varsa üzülür acırım haline'', ''Ben evleneceğim kişiye  boşanmak amaçlı bakmıyorum olaki boşandık neden kendimi onun 2 kuruşuna mahkum edip ezileyim  her kadın çalışmalı ve nafaka parasına muhtaç olmamalı  çoğuna  bakmak isteyen baba zaten bakar bakmak istemeyen babanın parasıda kendiside lazım değil'', ''Biriyle çocuk yapmayı düşündüğünüzde kendinize sorduğunuz ilk soru buysa, sonuç, karşınızdaki kim olursa olsun hayal kırıklığı olur'' ifadeleriyle Altun'a tepkisini gösterdi.

Cinsiyetçi Tweetleriyle de Tepki Çekmişti

Kendisini ''Avukat, Feminist Aktivist, Filantrop, Mezarcı ve Yazar" olarak tanımlayan Altun'un eski tweetlerini ortaya çıkaran takipçileri Altun'u eleştirmişti. Altun, 'feminist' olduğunu söylediği halde yaptığı paylaşımlarıyla uzun süre gündemde kalmıştı.

 

 

 

avukat feyza altun boşanma nafaka tweet twitter