''Kadınsın, Yapamazsın'' Diyenlere İnat Tek Başına Çiftlik Kurdu

TAKİP ET

Gaziantep'te yaşayan Gülçin Sakaroğlu, kendisine söylenilen tüm olumsuz sözlere rağmen eşi öldükten sonra çiftlik kurarak 600 hayvana bakmaya başladı.

59 yaşındaki Gülçin Sakaroğlu, 2011 yılında eşini kaybetti. Eşinin ölümünden hemen önce başladığı çiftlik inşaatını tamamlamak isteyen Sakaroğlu'na 'kadınsın, yapamazsın' denildi. Ancak hem 5 çocuğuna bakan hem de inşaatı tamamlayan başarılı kadın hiç kimsenin sözünü dinlemedi. Bir yandan çiftlik kurmaya çalışan bir yandan da çocuklarını evlendiren Sakaroğlu, 3 inekle kurduğu çiftliğe her geçen gün yeni hayvanlar ekledi.

Hayvanlardan elde ettiği sütle geçimini sağlayan Sakaroğlu, 600 koyun ve 20 inek sahibi olarak kendisine 'yapamazsın' diyen herkesin karşısında durdu. 

Her İşimi Kendim Hallediyorum

Yola çıkarken kimsenin yanına olmadığını ifade eden Sakaroğlu, "Eşim ölmeden önce çiftlik için inşaata başladı ancak kalp krizinden vefat etti. Ben de çocuklarımın desteğini aldıktan sonra yarım kalan inşaatı bitirerek bu işe başladım. Bana çevremdekiler 'eşin ölmüş, kadın başına yapamazsın' dedi. Ama ben yılmadım, kimse inanmıyordu ama ben başardım. 3 inekle başladım ama şimdi 600 hayvanım var" dedi.

Çiftlik kurmakla yetinmeyerek araç kullanmayı da öğrenen ve tüm işlerinin peşinden kendi başına giden Sakaroğlu, "Kadın isterse her şeyi başarır. Ben 59 yaşındayım ve işimin yorucu olması gerekçesiyle 3 yıl önce araç kullanmayı dahi öğrendim. Artık her işimi kendi aracımla hallediyorum. Şimdi bana yapamazsın diyenler beni görünce 'helal olsun' diyor" ifadelerini kullandı.

gülçin sakaroğlu gaziantep koyun çiftlik eşi öldü kadınsın yapamazsın