Kadir Şeker'in Yargılandığı Davada Yine İndirim Kararı

TAKİP ET

Kadir Şeker'in yeniden yargılandığı davada daha fazla indirim kararı verildi.

Konya'nın Selçuklu ilçesi, Yeni İstanbul Caddesi, Piri Reis Parkı'nda 5 Şubat 2020 akşamı meydana gelen olayda iddiaya göre Özgür Duran, sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövüyordu. Olaya müdahale eden Kadir Şeker, Özgür Duran'ı bıçaklayarak öldürmüştü.

Kadir Şeker olayın ardından gözaltına alınmış ve  tutuklanmıştı. "Kasten adam öldürme" suçlamasıyla Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şeker hakkında ömür boyu hapis cezası verildi ve cezası "haksız tahrik" gerekçesiyle 15 yıla ve "iyi hal indirimi" ile 12,5 yıla düşürülmüştü.

Kararın ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bölge Adliye Mahkemesi'ne "haksız tahrik" indiriminin en üst sınırdan uygulanması talebiyle karara itiraz edilmişti. Bölge Adliye Mahkemesi'nin bu talebi reddinin ardından Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılmış, bu başvuru onaylanarak cezanın Kadir Şeker lehine bozulması istenmişti.

Kadir Şeker Tekrar Hakim Karşısına Çıkacak


Yargıtay'ın kararının ardından bugün yeniden hakim karşısına çıkan Kadir Şeker'in 12,5 yıllık cezası 10 yıl 10 aya indirildi. Şeker'in tutukluluk halinin ise devamına karar verildi.

TamgaTürk kurucusu Bahadırhan Dinçaslan'ın "Vahşi Doğu'nun Kovboyu: Kadir Şeker" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız.

kadir şeker yargılandığı davada yine indirim kararı 10 yıl 10 ay