Kadir Şeker'in Davası Yeniden Görülecek

TAKİP ET

Konya'da bir kadına şiddet olayını engellemek için müdahale eden ve sevgilisini döven Ö.D.'nin çıkan arbedenin neticesinde ölümüne neden olan Kadir Şeker'e verilen 12.5 yıllık hapis cezası, Bölge Adliye Mahkemesince bozuldu.

2020'nin Şubat ayında Selçuklu ilçesinde bulunan Piri Reis Parkında sevgilisi A.D'ye şiddet uygulayan Ö.D'yi engellemek amacıyla müdahale eden ve çıkan arbedede Ö.D'nin ölümüne neden olan Kadir Şeker'in davasında yeni bir gelişme yaşandı.

'Kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada önce ömür boyu hapse çarptırılan Şeker'in cezası suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle önce 15 yıla ardından Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirilmişti.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi'nce Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar bozuldu. Yargılamanın yeniden yapılması için dosya, geri gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi, davaya katılma talepleri bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da katılmalarını istedi. Bölge Adliye Mahkemesi ayrıca Özgür Duran’ın ailesinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Şeker’in ‘kiralık katil’ olduğunu öne sürerek, suç duyurusunda bulunmalarının da araştırılmasını istedi.

kadir şeker yeniden yargılanma hapis cezası konya adliyesi kadına şiddet bölge adliye mahkemesi