'Kafana Sıkarım' Diyen Taksici Hakkında Karar

TAKİP ET

Müşteriyi aracına almayarak küfürler yağdıran ve "kafasına sıkmakla" tehdit eden taksiciye verilen ceza belli oldu.

İstanbul Üsküdar'da meydana gelen olayda gazeteci Fırat Fıstık, binmek istediği ancak "karşıya geçmek istediği" için kabul edilmediği taksinin sürücüsü tarafından tehdit edilmişti.

Küfürler yağdıran taksici Fıstık'ı "kafasına sıkmakla" tehdit etmişti.Söz konusu sürücü Sinan K.'nın şoför kartı süresiz olarak iptal edildi.

Bunun yanında Sinan K.'ya Büyükşehir Belediye Kanunu ile Belediye kanunu kapsamında ilgili belediye tarafından tahdit veya tahsis kapsamına alınmış ve bu kapsamda verilmiş çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak kapsamında da 1339 lira ceza kesildi.

Sinan K.'nın aracı ise 3 gün boyunca trafikten men edildi.

İstanbul'da Taksi Savaşları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 23 Haziran 2019'da tekrarlanan belediye seçimleriyle kesin olarak el değiştirmesini hazmedemeyen AKP, İBB yönetimini hizmetten alıkoymak için hemen her türlü girişimi hayata geçirmeye başladı.

UKOME'nin yapısını hukuksuz olarak değiştirerek İBB'nin AKP'de olduğu dönemin aksine ilçe belediyelerinin yöneticilerini de kurula dahil eden AKP, İBB'nin yeni taksi plakası tekliflerini 10 defa reddetti.

İBB yönetimi şehirdeki taksi sayısının oldukça az oluşuyla açıklıyor. Hatta bu konuda bir belgesel yayımlayan İBB, Paris'te 366, New York'ta 309, Singapur'da 206, İstanbul'da ise 890 kişi başına bir taksi düştüğünü açıklamıştı.

UKOME eliyle çalışmaları engellenen İBB, hukuk çerçevesinde yeni bir formül bularak yeni bir taksi sistemi hayata geçireceklerini açıklamış, şoförlük yapmayanların taksi plakası sahibi olmalarının önüne geçecek bir uygulama başlatacaklarını bildirmişti.

TamgaTürk'ün "Dünyada Taksiler Nasıl İşliyor?" başlıklı dosya haberini okumak için tıklayınız.

Taksiciden Almak İstemediği Yolcuya Kafana Sıkarım Tehdidi Kafana Sıkarım Diyen Taksici Hakkında Karar