Kafatasının Yüzde 83'ü Parçalandı: 3 Boyutlu Yazıcılar Sayesinde Eski Görüntüsüne Döndü

TAKİP ET

Pencereden düşerek kafası parçalanan Ali Çiftçi, 3 boyutlu yazıcılarla üretilen implantlarla eski görüntüsüne kavuştu.

İstanbul'da doğum gününde evine giren hırsızla mücadele eden Ali Çiftçi, 3. kattaki evinin penceresinden düşmüş ve kafasının yüzde 83'ü parçalanmış, vücudunda kırıklar oluşmuştu.

Aylarca yoğun bakım altında tutulan ve iki yıl boyunca birçok ameliyat geçiren Ali Çiftçi, tedavi sürecinin sonunda ağır hasar alan kafatasının eski haline büyük oranda yeniden kavuştu.

T24'ün aktardığına göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi tarafından titanyumdan üretilen kafatası parçacıkları, Ali Çiftçi'nin kafatasına ameliyatla yerleştirildi.

"Mucize Adam Geldi"

Doktorların hayatta kalma şansını yüzde 10 olarak gördüğünü, hastaneye gittiği zaman kendisi için "Mucize adam geldi" dediğini belirten Ali Çiftçi, "O zaman ne olduğunu doğru dürüst algılayamazdım çünkü çok ağrılarım vardı. Sürekli başım dönerdi, gözüm kararırdı. Kaldırımda hep en solda yürürdüm, düşersem arabalardan uzak olayım, arabaların altında kalmayayım diye düşünürdüm" diye konuştu.

"Beni Görenler Sürekli Gülerdi"

Görünüşü nedeniyle insanların bakışlarından rahatsız olduğunu belirten Ali Çiftçi, "Mikrop kapmamak için kafama devamlı şapka takardım ve dışarı çıktığımda beni görenler sürekli gülerdi, 'Şuna bak.' falan derlerdi. Kafatası parçalarının nakledildiği son ameliyattan sonra bunların hepsi geride kaldı. Şimdi çok iyiyim, kafam eski şekline kavuştu. Önceden insanlar tuhaf tuhaf bakıyorlardı, 'Bu adamın kafası nasıl?' diye konuşuyorlardı. Allah'a şükürler olsun sağlığıma kavuştum" ifadelerini kullandı.

"Öldü Denilen İnsan Şu Anda Çalışıyor"

"Talihsiz olay hiç yaşanmamış gibiyim" diyen Çiftçi, "Sadece vücudumda platinler var. İşverenlerim bundan memnun, ben de memnunum. Elimden gelen gayreti gösteriyorum, hafta sonları ek mesai yapıyorum. Yani öldü denilen insan şu anda çalışıyor" şeklinde konuştu.

kafasının yüzde 83 parçalandı 3 boyutlu yazıcılar sayesinde eski görüntüsüne kavuştu ali çiftçi