Kafe Bar ve Turizm Çalışanları Beş İlde Eylem Düzenleyecek

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle kapatılan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalarak geçinemeyen emekçi çalışanlar sokağa çıkıyor.

Restoranların, kafelerin, barların ve meyhanelerin salgın nedeniyle kapatılmasının ardından işsiz kalan emekçiler, devletten de destek alamadıkları için geçinemiyor. Hizmet sektörü emekçilerinin büyük çoğunluğu kayıt dışı çalıştıklarından kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamıyor.

Salgınla birlikte mekanların kapatılmasıyla işsiz kalan ve geçinemediklerini söyleyen emekçiler "Tedbirler alınsın, iş yerlerimiz açılsın" diyerek İstanbul, Samsun, Ankara, Bursa ve Antalya'da sokağa çıkacak. 

Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

"Kafe Bar Çalışanları ve Esnaf Dernekleri olarak yarın; İstanbul, Samsun, Ankara, Bursa ve Antalya'da 'Tedbirler alınsın, iş yerlerimiz açılsın!' demek için hep birlikte sokaklardayız. Rakam ya daistatisik değil, işini kaybeden milyonlarız!"

restoranlar açılsın restoranlar açılsın kafeler kafeler kapalı kafe kafeler açılsın kafe çalışanları turizm işçileri emekçiler eylem pandemi kafe bar