Kafe İşletmecileri Polise İsyan Etti

TAKİP ET

Osmaniye'de kafe işletmecileri polislerin yaptığı denetimlerin tarzını eleştirdi.

Haber'in haberine göre Osmaniye'de kafe işletmecileri polisin denetim tarzına isyan etti. Kafe işletmecilerinden biri "Denetimden şikayetçi değilim, yapılsın. Nargile yasak, başım gözüm üstüne. Bunlarda değiliz. Ama bunun uygun bir yolu vardır, prosedürü vardır. Dükkanın dünkü kamera kayıtları telefonumda. Önce geldi ekipler baktılar herhangi bir olumsuzluk yok. Gitti. 15-20 dakika sonra şikayet var diye 5 kişi geldi, 20 saniye sonra 10 kişi geldi, 20 saniye sonra 10 kişi geldi. Bir ara baktım dükkanın içinde müşteriden çok polis duruyor. Aile müşterilerim var, çift müşterilerim var, her çeşit müşterilerim var. Bu durumdan benim müşterim rahatsızlık duyuyor. Ve sadece dün değil, yaklaşık 20 gündür yapılan denetimler hep böyle. Adam kafeye gelmiş, iki yemek yiyecek, çay içecek, kahve içecek, polis geliyor 'Gel bakayım sen' üstünü arıyor, 'Kimlik ver', 'Kimlik verir misin' de yok" diye konuştu.

Araya giren bir başka işletmeci, "Böyle şeyler yaşanan yerde kimse durmak istemez zaten. 'Böyle yapılıyorsa demek ki burda bir şeyler var' diye düşünüyor insanlar" dedi.

Bir başka işletmeci ise "Bir de ben başka bir şey söyleyeceğim. Bilmiyorum sizde oldu mu? Adam geliyor kimlik kontrol ediyor, kimliğe bakıyor, bayanı Instagram'dan ekliyor" ifadelerini kullandı. Diğer işletmeciler ise bunu doğruladı.

Kafe İşletmecileri Polise İsyan Etti osmaniye