Kafe ve Restoranlar Yeni Kısıtlamalar Getirilerek Açılacak

TAKİP ET

Yeterli desteği bulamadıkları için yasakların en büyük mağdurları haline gelen kafe, bar ve restoran işletmecilerinin yüzü kısmen de olsa Mart ayında gülecek. Kapasite ve süre kısıtlamaları getirilerek işletmelerin açılmasına izin verilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin Çin Virüsü ile mücadelesinin en büyük mağdurları haline gelen kafe, bar ve restoran işletmecilerinin 1 Mart restine AKP hükumeti duyarsız kalmayacak. Kulislerde konuşulan iddialara göre Mart ayında yasaklarda önemli ölçüde gevşemeye gidilecek.

Hükumet, hem yasaklar kapsamında ticari faaliyeti durdurulan hem de devlet desteğinden mahrum kalan esnaflarını yüzünü güldürecek, işletmelerin açılması yönündeki kararına bazı şerhler düşecek. 

Bu yöndeki iddialardan bazılarını Sabah gazetesindeki köşesine taşıyan Zübeyde Yalçın, iç ve dış mekanlardaki düzenlemelerin farklı olacağını kaydetti. Yalçın'ın verdiği bilgilere göre iç mekânda kapasitenin en fazla yüzde 30'u (10 masa varsa 3 tanesi hizmete açık olacak), dış mekânlarda yüzde 50'si (10 masa varsa 5 tanesi) hizmete açılacak. Bulaşın olmaması için müşterilere oturma sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Bu sürenin de 45 dakika olabileceği belirtiliyor.

kafe bar restoran kabare zübeyde yalçın kapasite sınırı zaman sınırı çin virüsü yasaklar esnaf tedbir işletmeler