Kaftancıoğlu'na Bir Hapis İstemi Daha

TAKİP ET

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, "SaBıKa Holding Broşürü"yle ilgili sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

CHP Genel Merkezi tarafından "paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği" ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı ‘SaBıKa Holding’ başlıklı broşür hazırlanmıştı.

15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı. 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Kaftancıoğlu, yarın hâkim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “devlet görevlisine hakaret” suçlamalarıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

kaftancıoğlu canan kaftancıoğlu sabıka holding sabıka holding broşürü sezgin baran korkmaz