Kahraman Madencilerden Duygulandıran Veda: Kömür İçin Değil, Ömür İçin Geldik

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına destek için gelen bir grup madenci, vedaları sırasında "Kömür için değil, ömür için geldik. Hakkımız helaldir, sizler de helal edin" şeklinde bir mesaj verdi.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına destek için gelen bir grup madenci, vedaları sırasında "Kömür için değil, ömür için geldik. Hakkımız helaldir, sizler de helal edin" şeklinde bir mesaj bıraktı.

Adıyaman'da meydana gelen deprem sonrası birçok binanın yıkılması sebebiyle arama-kurtarma çalışmalarına dünyadan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ekipler katıldı. Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan gelen madenciler, depremzedeleri enkazın altından çıkarmaya çalıştılar.

Adıyaman'da görev yapan madenciler, "domuz damı" tekniğini kullanarak enkazların altında hayatta kalan depremzedeleri bulmak için metrelerce aşağıya inip zorlu şartlar altında mücadele verdi. Madenciler, arama-kurtarma çalışmaları sırasında konakladıkları okulda not bırakarak, "Kömür için değil, ömür için geldik. Hakkınızı helal edin" şeklinde bir mesaj verdi. 

Ekip şeflerinden Serkan Uzunöz, "Haklarınızı helal edin. TTK ekibi olarak geri dönüyoruz. Bizden yana hakkımız sonuna kadar helaldir, siz de helal edin." dedi. 

 

 

madenci deprem depremzede afet ttk kömür arama kurtarma