Kahraman Onbaşı Uydu Telefonundan Talimatla Doğum Yaptırdı

TAKİP ET

Şırnak'ta doğum sancısı artan Rızkıye İmaç isimli kadına Jandarma Uzman Onbaşı Selami Atalay, uydu telefonu ile doğum uzmanından aldığı talimatlarla doğum yaptırdı.

Beytüşşebap ilçesi Tatik Tepe bölgesinde göçerlik yapan Cezayir İmaç, dün öğle saatlerinde Yeşilöz (Faraşin) Üs Bölgesi'ne müracaat ederek eşi Rızkıye İmaç'ın doğum yapmak üzere olduğunu söyledi. Sıhhiye olarak görev yapan Jandarma Uzman Onbaşı Selami Atalay, ekip ile birlikte ailenin kaldığı çadıra gitti.

Selami Atalay, hamile kadına ilk müdahaleyi yapıp, ateşini ölçerek, ağrı kesici iğne yaptı. Ardından doğum için ambulans arandı fakat kadının sancıları artınca kahraman onbaşı uydu telefonu aracılığıyla doğum uzmanından aldığı talimatlarla bebeğin doğumunu gerçekleştirdi. 

Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde anne ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Bebek ve annesi, genel kontrollerinin yapılması için ambulansla Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

kahraman onbaşı doğum yaptırdı şırnak beytüşşebap sıhhiye onbaşı doğum yaptırdı uydu telefonuyla doğum yaptırdı anne ve bebek sağlıklı jandarma doğum yaptırdı