Kahraman Türk Polisi, 5 Afgan'ın Saldırısında Ölümün Eşiğine Gelen Gencin Annesini Gözaltına Aldı

TAKİP ET

Kahraman Türk polisi, 5 Afgan'ın saldırısında ölümün eşiğine gelen Ahmet Burak Büyükköse'nin annesini "halkı kin ve düşmanlığa sürükleme" suçlamasıyla gözaltına aldı.

2 Temmuz günü gece yarısından sonra 01.30 sıralarında Karaman'da İmaret Mahallesi, Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen olayda 24 yaşındaki Türk genci Ahmet Burak Büyükköse 5 kişilik Afganistanlı bir grubun saldırısına uğramış; karnından, göğsünden ve kalbinden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı.

Karaman'da Yabancı Uyruklu 5 Şahıs, Bir Türk'e Saldırdı: Türk Genci Kalbinden Bıçaklandı

"Benim Oğlumun 3 Sefer Kalbi Duruyor"

Ahmet Burak Büyükköse'nin annesi olaya ilişkin bir video mesaj yayımlamış ve "Benim oğlum evden çıkarken önce sırtından bıçaklıyorlar, sonra kollarına birer Afganlı giriyor, üçüncü bir Afganlı ise öldürücü darbelerle oğlumu bıçaklıyor. Benim oğlumun 3 sefer kalbi duruyor" demişti.

"Biz Türkiye'de miyiz, Yoksa Mülteci miyiz?"

Afganistanlı yasa dışı göçmenlerin Türk kadınlarına yönelik tacizlerinden de yakınan acılı anne Nevriye Büyükköse, "Biz Türkiye'de miyiz, yoksa mülteci miyiz? Artık mülteci gibi yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Bugün benim çocuğumsa yarın da sizin çocuğunuz olabilir. Artık Türk halkının ayaklanmasını istiyorum. Yeter artık! Biz onlara boyun bükmeyeceğiz, onlar bize boyun bükeceğiz. Artık bu mültecilerden kurtulmak istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Acılı Anne Gözaltına Alındı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Nevriye Büyükköse'nin Süleyman Soylu'nun emriyle gözaltına alındığını duyurdu. Özdağ, "Nevriye hanım şu anda sorguda. 'Halkı kin ve nefret' vs. Suçlaması ile. Sizin hiç Allah korkunuz yok mu? Bu kadının bağrı Yanmış. Çocuğunu koruyamadınız, bıçaklattınız. Rezilsiniz" dedi.

kahraman türk polisi 5 afgan saldırısında ölümün eşiğine gelen gencin annesini gözaltına aldı ahmet burak büyükköse nevriye büyükköse gencinin