'Kahraman Türk Polisi'nden BM Ofisi Önündeki Uygurlara: Çin'de Yapamayacağınızı Burada da Yapmayacaksınız

TAKİP ET

"Türk" polisi, Birleşmiş Milletler'in Ankara'daki ofisinin önünde soykırıma karşı protesto gösterisi yapan Uygur Türklerine "Çin'de yapamayacağınızı burada da yapmayacaksınız" dedi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) rejimi, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine son yıllarda şiddeti giderek artan bir soykırım uyguluyor. Doğu Türkistan'da kurulan yüzlerce toplama kampına atılan milyonlarca Uygur sistematik işkencelerle endoktrinasyona tabi tutulurken kamplarda olmayan Uygurlar da korkunç bir mezalimle karşı karşıya.

Son olarak, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız ÇKP rejimi tarafından evlerinde açlığa mahkum edildi. Tüm dünyada bir hafta olarak uygulanan karantina süresi, Doğu Türkistan'da 45 gün olarak uygulanıyor ve soydaşlarımız kapıları kaynak makinesiyle kapatılarak evlerine hapsediliyor. Bu olaylara ilişkin rahatsız edici görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Türkiye'deki Uygur Türkleri ayağa kalktı.

Ankara'da Birleşmiş Milletler Ofisi'nin önünde bir araya gelen Uygur Türkleri, Türk siyasetçiler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar Çin'in soykırım politikalarını protesto ederek Türk devletine soykırıma karşı artık net bir duruş ortaya koyma çağrısında bulunmuşlardı.

TamgaTürk'ün konuya ilişkin ayrıntılı özel haberi için tıklayınız:

Uygur Türkleri Erdoğan'a Seslendi: Xi Jinping Karşısında Duruş Göster

"Çin'de Yapamayacağınızı Burada da Yapmayacaksınız"

BM Ofisi önünde protestolarını sürdüren Uygur Türkleri, gündüz saatlerinden itibaren polis şiddetine maruz kalmıştı. Gece saatlerinden itibaren protestocuların sayılarının azalmasıyla Uygurlara polis baskısı giderek arttı.

Serbestiyet'in haberine göre Uygurlarla tartışan bir polis, "Çin'de yapamayacağınızı burada da yapmayacaksınız" deme cüretini dahi gösterdi. Doğu Türkistan'a "Çin" diyen ve Çin'in Uygur Türklerine mezalimini Türkiye'de de uygulayabileceğini zanneden polisin gafleti, tepkilere neden oldu.

kahraman türk polisi bm ofisi önündeki uygurlara çin yapamayacağınızı burada da yapmayacaksınız ankara