Kahramanmaraş Depremini Önceden Tahmin Eden 'Deprem Kahini' Frank Hoogerbeets Kimdir?

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremleri daha önceden tahmin ettiği ortaya çıkan 'Deprem Kahini' Frank Hoogerbeets kimdir?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde etkisini gösteren depremler büyük bir yıkıma yol açtı. 40 binin üzerinde insan hayatını kaybederken, on binlerce vatandaş da yaralandı. Tam anlamıyla felaket yaşadığımız bu günlerde Frank Hoogerbeets isimli bir gökbilimcinin adı sıkça telaffuz ediliyor. Depremlerin olması önceden tahmin edilsede kesin bir yargıya varmak mümkün değildir. Ancak sosyal medyada 'Deprem Kahini' olarak bilinen Hollandalı Frank Hoogerbeets, yaşanan depremlerden sadece üç gün önce bir tivit atmıştı. Depremi önceden tahmin eden Frank Hoogerbeets kimdir? Depremler önceden tahmin edilir mi? Frank Hoogerbeets kimdir?

Depremi Üç Gün Önce Tahmin Eden Frank Hoogerbeets Kimdir?

Kahramanmaraş depremi sonrası gökbilimci Frank Hoogerbeets’in üç gün önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gündem oldu. Hoogerbeets, “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye) 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacak.” yazmıştı. Daha önce Türkiye’de meydana gelen birçok depremi önceden tahmin eden Frank Hoogerbeets, ilk tweetinden sonra şu paylaşımlarda bulundu:

“Orta Türkiye ve yakındaki bölgelerde yeni, güçlü sismik hareketlere dikkat edin. Büyük bir depremden sonra artçılar bir süre devam eder.”

En İyi Gökbilimciler Listesinde

Frank Hoogerbeets, “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinde bulunmaktadır. 

Hoogerbeets, ilk kamu deprem tahminini 20 Nisan 2015 tarihinde Facebook’ta yapmış, bunun 22 – 27 Nisan tarihleri arasında belirli gezegen pozisyonları nedeniyle kritik olacağını söylemişti. Bu söylemin ardından 25 Nisan 2015’te Nepal’de 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Frank Hoogerbeets deprem depremler önceden tahmin edilir mi kahramanmaraş depremleri kahramanmaraş istanbul depremi türkiyede depremi önceden tahmin eden adam