Kahramanmaraş'ta 7.4 Büyüklüğünde Deprem

TAKİP ET

Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD verilerine göre  Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye'nin güney ve doğusunda hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi.

Birçok evde göçük meydana gelirken bazı vatandaşların Twitter'dan paylaşım yaparak yardım istediği görüldü. 

Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti.

 

Osmaniye'den TamgaTürk'e ulaştırılan görüntüler hasarın boyutlarını gösterdi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 34 binanın yıkıldığını 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Osmaniye'den Acı Görüntü: Çocuklarını Kurtarmak İçin Üstüne Kapandılar

TamgaTürk'e enkaz alanından ulaştılan bir görüntü yürek burktu. Osmaniye'de depremde hasar gören bir binanın enkazında yapılan çalışmalarda anne ve babanın çocuklarını kurtarmak için üstüne kapandığı, çocuğun sağ kaldığı ancak anne ve babanın hayatını kaybettiği görüldü. Sağ kalan çocuğu kurtarma çalışmaları sürüyor.

AKP'li Bakan Soylu'dan Açıklama

AKP'li İçişleri Bakanı Soylu, "Şu anda Afad'dayız. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya ve Adıyaman daha çok etkilendiler. Depremden sonra 6'nın üzerinde 6 büyük deprem oldu. Yıkılan binalar var. Kayseri, Ankara'ya kadar hissedilen bir deprem. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde." açıklaması yaptı. 

Erdoğan'dan Açıklama

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır."

Kızılay'dan Açıklama

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "7-8 vilayetimizde ciddi hasar var. Artçıları da güçlü ve şiddetli olacaktır. Binalara eşya almak için girmesinler. Yapmamız gereken şey hasar olan binaları terk etmek. Çok büyük bir yıkım var. Mobil tırlar, aşevleri, ekiplerimiz bölgeye intikal halinde" açıklamasında bulundu.

Adıyaman Valisi: Büyük Binalar Çöktü

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, A Haber'e telefonla bağlandı ve bölgedeki son durumu aktardı. Vali Çuhadar, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek büyük binaların çöktüğünü söyledi.

Malatya Valisi: Can ve Mal Kaybı Var

Malatya Valisi Hulusi Şahin, "Çok şiddetli bir şekilde hissettik. Doğanşehir ilçemizde yıkılan binalar. Kurtarma ekiplerimiz enkazlara müdahale etmeye başladı. 10'un üzerinde yıkılan bina ihbarı var. Durum ciddi. Can ve mal kaybı olduğu çok belli." dedi.

Adana: Trafik Kilitlendi ve Yardımlar Gelemiyor

14 ve 17 katlı iki binanın yıkıldığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, trafiğin kilitli olduğunu ve yardımların gelemediğini söyledi.

Gaziantep Valisi'nden Açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun" dedi.

Diyarbakır'da Yıkım

Kahramanmarş'ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa'da 16 Bina Yıkıldı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı ilk açıklamada; "İl genelinde 16 bina yıkıldı, enkaz altında kalan vatandaşlarımız var." dedi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şu ifadeleri kullandı:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun…

TSK Acil Durum İlan Etti

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı bölgede acil durum ilan etti.

Mansur Yavaş: Ekiplerimiz Yola Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ABB ekiplerinin yola çıktığını ifade etti. Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Ekiplerimiz yola çıktı. Uçakla 2 kurtarma timi, 20 personel, 2 kurtarma aracı önden hareket edecek.

K9 kurtarma ekibi, 2 personel, 2 köpek, kurtarma araçları, lojistik araçlar ve 40 kişilik kurtarma ekibimiz de yolda."

İmamoğlu: Ekiplerimiz Yola Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İBB ekiplerinin yola çıktığını belirtti. 

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: 

AFAD ile koordine şekilde 2 arama kurtarma aracı ve 200 İtfaiye personelimiz, 1 yemek tırı, Hamidiye Su ve Halk Ekmek tırları deprem bölgesine hareket etti. Toplam 260 personelimiz uçakla bölgeye hareket ediyor. Ayrıca soba, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri de yola çıkmıştır.

kahramanmaraş deprem 7.4 kahramanmaraş a deprem pazarcık depremi