Kahramanmaraşlı Depremzededen Erdoğan'a Tepki: Yüzde 70 Oy Aldığı Maraş'a da Maalesef Bir Şey Gelmedi

TAKİP ET

Anka Haber'e göre, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın geldiği Kahramanmaraş'ta açıklama yapan depremzedeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Anka Haber'e göre, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın geldiği Kahramanmaraş’ta açıklama yapan depremzedeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Depremzede, “Maalesef yerel yönetim olarak ismi Adalet ve Kalkınma Partisi olarak geçiyor ama ismiyle müsemma olmayan bir parti yönettiği için burayı, dün Cumhurbaşkanımız Hatay’da bir açıklama yaptı. ‘Yerel yönetimle hükümet el ele vermediği sürece buraya hiçbir şekilde bu şehre bir şey gelmez’ dedi. Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da maalesef bir şey gelmedi. Bizler artık bu kışı evimizde geçirmek istiyoruz. Cenazelerimize üzülmek, ağlamak istiyoruz, yasını tutmak istiyoruz. Biz ağlayamadık. Bizler çok kayıp verdik. Bir yıl geçti bunun şokunu hala atlatamadık” diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” açıklamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

'Yüzde 70 Oy Aldığı Kahramanmaraş'a da Maalesef Bir Şey Gelmedi'

Babacan’a dertlerini anlatan bir depremzede şöyle konuştu:

“Bir avuç toprağın kaymadığı yerleri heyelan bölgesi ilan ettiler ve buranın heyelan bölgesi olmadığı raporlarla açıklandı. Ama şu an biz yerel yönetimlere ya da Çevre Şehircilik Bakanlığı’na biz bunu anlatamıyoruz ve kabul etmiyorlar, evlerimizi güçlendirmemize de müsaade etmiyorlar. Bundan dolayı mağduruz.

Yarın bir yıl olacak. Burada bulunan herkesin zaten can kaybı oldu, bunun üzerine mal kaybı oldu. Biz devletten mal mülk, para istemiyoruz. Bizim olan evleri izin verin güçlendirelim istiyoruz.

Maalesef yerel yönetim olarak ismi Adalet ve Kalkınma Partisi olarak geçiyor ama ismiyle müsemma olmayan bir parti yönettiği için burayı, dün Cumhurbaşkanımız Hatay’da bir açıklama yaptı. ‘Yerel yönetimle hükümet el ele vermediği sürece buraya hiçbir şekilde bu şehre bir şey gelmez’ dedi. Yüzde 70 oy aldığı Kahramanmaraş’a da maalesef bir şey gelmedi. Bizler artık bu kışı evimizde geçirmek istiyoruz. Cenazelerimize üzülmek, ağlamak istiyoruz, yasını tutmak istiyoruz. Biz ağlayamadık. Bizler çok kayıp verdik. Bir yıl geçti bunun şokunu hala atlatamadık.

Biz o evlerimizi dişimizle tırnağımızla aldık. Bizim ikinci bir evimiz yok. Biz siyaset peşinde değiliz ama bu işi siyaset çözecek. Çocuklarımıza borç bırakmak istemiyoruz. Kaç konut telim edilecek yarın? Bin 800 konut. Bizim evlerimizi de yıkarsanız orta hasarlı binaları 5 yılda mı teslim edeceksiniz 10 yılda mı teslim edeceksiniz bize? Biz yıllarca borç ödemişiz o evleri alabilmek için. Hala ödemeye devam eden insanlar var. Biz 10-20 yıl daha nasıl ödeyeceğiz bu rakamları?"

'Benim Çocuklarım, 'Keşke Enkazda Kalsaydık' Dediler'

Bir başka vatandaş ise şunları söyledi:

“Bizim çocuklarımızın geleceğini artık hiçbir kimseye yem etmek istemiyoruz. Çünkü benim çocuklarım ‘keşke enkazda kalsaydık’ dediler. Bunun için hiçbir şeyden korkmuyorum. Cumhurbaşkanı da gelse yüzüne söylerim. Ben artık böyle bir adalet sistem istemiyorum. Artık kapısını çaldığımda muhatap istiyorum belediyelerde. Koltuklar boş. Gidiyoruz muhatap da bulamıyoruz."

kahramanmaraş deprem 6 şubat depremleri akp erdoğan iktidara eleştiri depremzede