Kahveciler Odası Başkanı: Bıçak Kemiğe Dayandı, Bizi Sokağa İndirmesinler

TAKİP ET

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven hükümetin salgın yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu.

Pandeminin başından beri hükümet tarafından kahveci esnafının yok sayıldığını belirten Başkan Güven, "17 gün kapanma geldi millet isyan etti. Biz açık değiliz. 14 aydır kapalıyız. Bu pandemi bizi perişan etti. Bunu iyi yönetemediler. En çok iş yaptığımız ramazan ayında kahvehanelerin kapalı olması çok kötü" şeklinde konuştu.

Kahvehanecilerin SGK primleri, kira ve vergi gibi birçok giderlerini karşılayamaz hale geldiğini belirten İsa Güven, "Bize yardım yapın deyinde ‘yok' diyorlar. Esnaf perişan. Peki biz biriken vergi, SGK, kira ve faturaları nasıl ödeyeceğiz? Acil tarafından bir destek paketi bekliyoruz" diyerek hükümetten yardım talep etti.

Kahvehanecilerin durumunu "perişan" kelimesiyle anlatan ve esnafın 14 aydır evine ekmek götüremediğini belirten Bakan Güven, "Acil tarafından kahveci esnafına hibe kredisi verilmeli. Ankara dahil Türkiye genelinde 110 bin kahveci esnafı var. Bunların hali perişan, gerçekten sıkıntımız büyük. Artık sokağa inmek isteyen kahveci esnafını durduramıyoruz. Gerçekten bıçak kemiğe dayandı. Bizi sokağa indirmesinler" ifadelerini kullandı.

Kahveciler Odası Bıçak Kemiğe Dayandı Bizi Sokağa İndirmesinler