Kaldırımda Yürüyen Yayayı Ezip Öldüren Ehliyetsiz Suriyeliye 3 Yıl 'Ceza'

TAKİP ET

Kaldırımda yürüyen Mehmet Ali Turan'ı ezerek öldüren Yahya Namlı'ya 3 yıl ceza verildi.

Nisan 2021'de meydana gelen olayda Mehmet Ali Turan (57), kaldırımda yürüdüğü sırada bir kamyonetin direksiyonunda olan 27 yaşındaki Suriyeli Yahya Namlı tarafından ezildi ve hayatını kaybetti. Mehmet Ali Turan'ın oğlu Emre Turan'ın aktardığına göre Yahya Namlı beyan ettiği adres sahte çıktı. Hakkında yakalama kararı olmasına karşın firari olarak mahkemelere katılmayan Namlı hakkında 3 yıl ceza verildi. 
 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Emre Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Ehliyetsiz Bir Suriyeli Sizi Ezip Yüzde 100 Kusurla Öldürürse Kaç Yıl Ceza Alabilir?"

"Ehliyetsiz bir suriyeli, sizi kaldırımda yürüyorken kamyonetle ezip %100 kusurla öldürürse, polise yalan beyanla adresini yanlış verip dava duruşmalarına bile katılmazsa kaç yıl ceza alabilir?

Cevap: 3, yazıyla üç. Babamı öldüren suriyeli şahıs tam da bunları yaptı, tutuklu yargılanmadığı -denetimli (?) serbestlik- bir sene sonunda ağır kusuru dolayısıyla üç yıl ceza aldı. Videosunu tekrar aşağıya bırakıyorum.

Katil Umarım Başka İnsanların Ölümüne Sebep Olmuyordur

Karara itiraz edeceğiz ama katil gerçekten Türkiye'de mi? Dışarıda geziyor mu? Kim bilir? Nasıl olsa her şey beyan esaslı. Umarım başka insanların ölümüne sebep olmuyordur. 

Sosyal medya kullanan biri değilim, buraya bunları not ediyorum çünkü yarın başkalarının başına da gelecek. Olayı anahtar kelimelerle internette aratanlar süreci görebilirler en azından.

Maalesef gelecek diyorum çünkü ehliyetsiz araç kullanmaya devam ediyorlar. Bununla ilgili bir önlem alınmadı, gerçi ne ile ilgili bir önlem alındı ki?

Bunlara Araç Verenler Kimler? 

Peki bunlara araç verenler kimler? Kimler bunları yanlarında çalıştırıyor? Tahmin etmesi zor olmasa gerek. Siz de açılacak tazminat davasında aracın sigorta şirketi ile muhatap olacaksınız. Araç sahibi de duruşmaya gelmeyecek. Süreç uzun ve yıpratıcı, haberiniz olsun.

Neden katilin uyruğunu belirtiyorum? Çünkü münferit bir hadise değil ve olması gereken de bu. Uyruk belirtildiği için ırkçı ithamında bulunacakların bunu ağlayarak günlüklerine yazmaları daha isabetli bir tercih olacaktır.

Yazdıklarımda eleştirecek bir şey bulanlar benden cevap istiyorlarsa önce Folstein Mini Mental Durum Testi skorlarını paylaşmalılar. 24 puan altına cevap vermeyeceğim.

Kaldırımda Yürürken Dahi Teyakkuzda Olmak Gerekiyor Artık

Daha önce insanları bilgilendirme amaçlı paylaştığım videodaki itidalli tavrımı bile eleştirme cüretinde bulunanlar olduğu için bunu yazdım. Öfkeyi göstermenin yegane yolu bağırmak ya da küfretmek değil. Seyir zevki yüksek bir trajedi sunmuyorum.

Son kertede, umarım böyle korkunç bir olayla karşılaşan başka biri olmaz. Daha önce söylediğim gibi kaldırımda yürürken dahi teyakkuzda olmak gerekiyor artık."

kaldırımda yürüyen yayayı ezip öldüren ehliyetsiz suriyeliye 3 yıl ceza