Kaliforniya'daki Yangın Eyalet Tarihindeki En Büyük 2'nci Yangın Olarak Kayıtlara Geçti

TAKİP ET

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki 'Dixie' adı verilen yangın, eyalet tarihindeki en büyük 2. yangın olarak kayıtlara geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında yer alan Kaliforniya eyaletinde çıkan yangın 3 hafta geçmesine rağmen kontrol altına alınamadı. Eyaletin kuzeybatısını etkileyen yangın toplamda 187 bin hektardan büyük bir alanın tamamen yanmasına sebep oldu. 'Dixie' adı verilen yangında çok sayıda ev ve iş yeri kullanılamaz hale gelirken, Greenville adlı tarihi kasaba da küle döndü. 

Haftalar geçmesine rağmen kontrol altına alınmayan yangınla ilgili açıklama yapan California Orman ve Yangından Koruma Departmanı (Cal Fire), Dixie adlı yangının eyalet tarihindeki en büyük ikinci yangın olarak kayıtlara girdiğini belirtti. Pulmas Bölgesi yetkilileri ise yangın sebebiyle en az 8 kişinin kayıp olduğunu ve kayıp kişileri arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

ABD Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi de bu yılın başından beri ülkede çıkan 37 binden fazla yangında 3 milyon dönümü aşkın alanın yandığını açıkladı. 

 

abd amerika california kaliforniya yangın orman dixie eyalet tarihi ikinci