Kamp Mağduru Doğu Türkistan Türkleri Anıtkabir'de

TAKİP ET

Toplama kamplarındaki aileleri için başlattıkları nöbet, polis tarafından engellenen kamp mağdurları, bugün Anıtkabir'e giderek Büyük Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, bugün Ankara'da polis ablukası altında bulunan adreslerinden çıkarak Anıtkabir'e gitti. Çin Büyükelçiliği önündeki Millet Nöbeti'ni sürdürmelerini engellemeyi amaçlayan ve AKP'nin talimatıyla hareket eden polis, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da ablukayı sürdürüyor ve kamp mağdurları apart otelin dışına çıktığı anda müdahaleye hazır bir şekilde takibini sürdürüyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Cuma namazı için hareket ettikleri Kocatepe Camii'ne yalnız gönderilmeyen Doğu Türkistan Türkleri, Anıtkabir'e de polis eşliğinde gidebildi. Hukuksuz bir şekilde adeta fiili bir gözaltı sürecinin içinden geçen kamp mağdurları, güvenlik güçleri tarafından Ata'nın huzurunda da mağdur edildi.

Az sayıdaki Uygur Türkünün Türk milletinin ebedi lideri Büyük Atatürk'e saygı ve minnetlerini sunmak amacıyla mozoleye çelenk bırakma noktasındaki talebi, güvenlik güçleri tarafından reddedildi. Kamp mağdurlarına üzerinde "Doğu Türkistan Toplama Kamp Mağdurları" yazan çiçek ile fotoğraf çektirmenin de yasak olduğu bildirildi.

Anıtkabir ziyareti boyunca kamp mağdurlarına kendilerinden daha kalabalık bir polis grubunun eşlik etmesi dikkat çekerken süregelen hukuksuz fiili gözaltı uygulamasına adalet mekanizmasının ne kadar daha duyarsız kalacağı merak konusu.

atatürk anıtkabir kamp mağdurları abluka polis ablukası uygur türkleri doğu türkistan türkleri