Kamp Mağduru Doğu Türkistan Türkleri Başbuğ Türkeş'in Kabrini Ziyaret Etti

TAKİP ET

İşgalci Çin tarafından aile fertleri toplama kamplarında esir edilen kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, dün gerçekleştirdikleri Anıtkabir ziyaretinin ardından bugün de Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrine giderek saygı ve minnet duygularını sundu.

AKP hükumetinin talimatıyla hareket eden emniyet güçlerince toplama kamplarındaki aileleri için Çin Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdikleri Millet Nöbeti engellenen kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, Ankara'daki temas ve ziyaretlerine devam ediyor.

15 Şubat'ta Anıtkabir'e giderek Türkiye Cumhuriyeti'nin ölümsüz banisi Büyük Atatürk'ün huzuruna çıkan kamp mağdurları, bugün de Türk dünyasının büyük lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti.

Sosyal medya üzerinden ziyarete ilişkin yapılan paylaşımda "Bugün Çin’in Doğu Türkistan topraklarında inşa ettiği ölüm kampında tutulan mağdurların yakınları olarak Türk Milliyetçiliğinin Önderi, Milliyetçi Hareket Partisinin Kurucusu Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş‘in türbesini ziyaret ettik. Ruhu Şad, mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

Merhum lider Alparslan Türkeş, siyasi yaşamı boyunca esir Türk yurtları için çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiş; Doğu Türkistan, Kırım, Batı Trakya gibi Türk illerinin davasının uzun yıllar bayraktarlığını yapmıştı.

alparslan türkeş başbuğ kabir ziyareti doğu türkistan uygur türkleri kamp mağdurları anıtkabir başbuğ türkeş