Kamp Mağduru Doğu Türkistan Türkleri, Çin Başkonsolosluğu Önündeki 'Aile Nöbetine' Yeniden Başladı

TAKİP ET

Zalim Çin yönetiminin alıkoyduğu aileleri için mücadele eden Doğu Türkistan Türkleri, tam kapanma sürecinin sona ermesiyle Çin Başkonsolosluğu önündeki aile nöbetine yeniden başladı.

Kızıl Çin'in sistematik baskı ve asilimasyon uygulamalarına maruz kalan kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, 120 gündür devam ettirdikleri 'aile nöbetine' tam kapanmaya geçilmesiyle ara vermişti.

Bugün sona eren tam kapanma sürecinin ardından İstanbul'daki Çin Başkonsolosluğu önünde toplanan Uygurlar, Çin'in Doğu Türkistan'da alıkoyduğu aileleri için seslerini duyurmaya devam ediyor.

Aileleri hakkında sağlıklı bir bilgi dahi alamayan kamp mağdurları, Doğu Türkistan'da yaşanan soykırımın bitmesi için çaba sarf ediyor.

Bugün gerçekleşen aile nöbetinde konuşan Doğu Türkistanlı kamp mağduru Mirzehmet İlyasoğlu, Doğu Türkistan Türklerinin direnmeye devam edeceğini dile getirerek "Çin adım adım tüm bölgeleri satın alıyor. İran’a kadar geldiler. Bir sonraki adımın Anadolu olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Direnen Doğu Türkistanlılar kazanacak” ifadelerini kullandı.

Aile nöbetinde "Millet Nöbette, Halk Harekette" pankartı açıldı.

 

doğu türkistan uygur türkleri uygurlar doğu türkistanlılar doğu türkistan türkleri çin istanbul çin başkonsolosluğu önünde önündeki aile nöbeti yeniden başladı tekrar ara tam kapanma seslerini duyurmak için k