Kamp Mağduru Doğu Türkistan Türkleri MHP'de Krize Neden Oldu

TAKİP ET

MHP yönetiminin tıpkı ittifak ortağı AKP gibi Genel Merkez binalarına gelen kamp mağduru Doğu Türkistan Türklerine randevu dahi vermemesi, MHP içinde Celal Adan'ın başını çektiği bir grubun rahatsızlık duymasına neden oldu.

Hukuksuz bir şekilde günlerdir, barışçıl eylem hakları ellerinden alınan ve adeta fiili bir gözaltı sürecine mahkum edilen Ankara'daki kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, seslerini duyurmak adına Cumhur İttifakı çatısı altındaki siyasi partilerin genel merkezlerini ziyaret etti.

Telefonla randevu verilmeyen Uygur Türklerinin genel merkez ziyaretleri de beklendiği üzere sonuçsuz kaldı. 15 Şubat Pazartesi günü Anıtkabir ziyaretlerinin ardından önce Söğütözü'ndeki AKP Genel Merkezi'ne, sonrasında da Balgat'taki MHP Genel Merkezi'ne giden kamp mağdurlarına her iki partide de ne herhangi bir yetkiliyle görüşme şansı ne de ilerleyen tarihler için bir randevu verildi.

Kamp mağdurlarının AKP Genel Merkezi'nden elleri boş dönmesi doğal karşılansa da Türk milliyetçiliği iddiasındaki MHP Genel Merkezi'nin tavrı ve sessizliği, parti içerisinde huzursuzluğa yol açtı. Daha önce TBMM'deki bir tartışma esnasında bazı milletvekillerinin yaptığı "Ne yapacağız? Çin'e savaş mı açacağız" şeklindeki çıkışla hatırlanan MHP'de Doğu Türkistan duyarsızlığının üstü bu kez kapatılamadı.

Habererk'te yer alan haberde partide Celal Adan'ın başını çektiği bir grup milletvekilinin kamp mağdurlarının MHP Genel Merkezi'nde muhattap olduğu muameleden rahatsız olduğu ve bu durumu Genel Başkan Devlet Bahçeli'yle paylaşacağı iddia edildi.

celal adan mhp kamp mağdurları balgat akp doğu türkistan uygurlar uygur türkleri devlet bahçeli randevu vermedi randevu verilmedi